• DOLAR 32.597
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2494.749
  • ...
Tarsus`ta `Kentsel Dönüşüm ve CBS Paneli`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MERSİN- TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından düzenlenen "Kentsel Dönüşüm ve CBS Paneli" Tarsus Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.

 

Halkı bilinçlendirmek adına bu tür paneller düzenlediklerini söyleyen HKMO Adana Şube Başkanı Hasan Zengin "Makine Mühendisleri Odası olarak Kentsel Dönüşümle ilgili bu panelleri birçok yerde yapıyoruz. Yasanın ve yönetmeliklerin uygulanması konusunda halkımızı bilgilendirmek ve doğru olarak uygulanmasını sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

 

Tarsus Belediyesi olarak kentsel dönüşüm için kolları sıvadıklarını söyleyen Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, paneli çok faydalı olacağını ifade etti.

 

Tufan, "Kentsel dönüşüm konusu çok yeni bir konu. Uygulaması ve tatbikatı yeni, çok fazla bilinmiyor. Hem konut sahipleri hem de uygulayıcıların kafalarında soru işaretleri var. Bu panelde bu soru işaretleri ortadan kaldırılacak. Şehirlerde insanlar gibi doğuyor, büyüyor, yaşlanıyor binalarımızda yaşlanıyor. Bunun tek çaresi var yenilenmek veya yenileriyle değiştirmek adına da Kentsel Dönüşüm deniyor. Gerek yıllardan beridir gelen çarpık yapılaşma nedeniyle gerek son çıkan deprem yönetmeliği nedeniyle bunlara uymayan binalarımızın değiştirilmesi gerekiyor. Bir yerde çağa ayak uydurmak lazım çağın gereklerini yerine getirmek lazım, teknolojiye uymak lazım. Biz Tarsus Belediyesi olarak kendimiz başlayalım diye düşündük. Bunu TOKİ ve Belediyeler yapabiliyor. Bizde iki mahallemizi uygulama kolay olur düşüncesiyle pilot bölge seçtik ve proje çalışmasını tamamladık" şeklinde konuştu.

 

Panele Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Kerim Tufan, Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Hasan Zengin, HKMO Coğrafi Bilgi Sistemleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Çetin Cömert, HKMO Mesleki Uygulamalar ve Yasal Temeller Komisyonu Başkanı Namık Gazioğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Proje ve Uygulama Müdürlüğünden Bora Özpınar, , İzmir Büyükşehir Belediyesi Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığından Turan Dilek, İsmetpaşa Mahallesi, Duatepe Mahallesi sakinleri ve kalabalık bir izleyici topluluğu katıldı. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir