• DOLAR 32.562
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2430.275
  • ...
ABD'de bir yılda 100 binden fazla can aldı!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ulusal Sağlık İstatistikleri Merkezi, araştırmalar sonrasında yaptığı açıklamada, Amerika'da 100 binden fazla insanın uyuşturucudan öldüğünü bildirdi.

Merkezin yaptığı açılamada, uyuşturucu kullanımı nedeniyle geçen yıl ölümlerin 78 bin civarında olduğu hatırlatılarak yaklaşık yüzde 30'luk bir yükselişin görüldüğü kaydedildi.

Bu durumda uyuşturucudan ölümler, ABD'deki ölüm nedenleri sıralamasında trafik kazalarını, silahlı ölümleri, grip ve zatürreyi geride bırakarak 8'inci sırada yer aldı.

Ülkede son 20 yıldır uyuşturucudan kaynaklanan ölümlerdeki korkutucu artışın, son 2 yıl içinde hız kazandığına dikkat çekildi.

Uzmanlar, bu artışın sebebini, fentanil isimli ölümcül uyuşturucunun kullanımının yaygınlaşması ve Covid-19 nedeniyle birçok uyuşturucu kullanıcısının toplumsal destekten ve tedaviden uzak kalması olarak görüyor.

Ölümler en çok fentanil nedeniyle görülürken metamfetamin ve kokain gibi uyuşturuculardan ölümlerin de bu maddelerin içine fentanil karıştırılması nedeniyle arttığı ifade edildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir