• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Dicle Üniversitesi`nde Hekim Adayları Yemin Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi kongre merkezinde gerçekleştirilen törene Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fuat Gürkan, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Sönmez, Fen ve Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Kankal, öğretim elemanları, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Törende, Dekan Prof. Dr. Fuat Gürkan, 1966 yılında eğitim öğretime başlayan Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesinin bugüne kadar 4 bine yakın tıp doktoru, bin 500`e yakın uzman doktoru mezun ederek Türkiye`nin saygın eğitim kurumlarından biri olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fuat Gürkan, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak vizyonlarının hep önde gelen, saygın ve güvenle anılan bir fakülte olmak olduğunu belirterek bu amaçla yetiştirdikleri öğrencilerin üst düzeyde bilgi birikimine sahip, toplum sağlığını ön planda tutan, isabetli tanı koyabilen ve tedavi yapabilen, iyi iletişim kurabilen, yetiştiği kuruma ve hocalarına karşı vefalı, nitelikli hekimler olmaları için zengin eğitim ve öğretim kadrosuyla her geçen gün daha iyisini yapmak için çalıştıklarını ifade etti.

Konuşmanın ardından sahnede yerini alan hekim adayları, hocaları Prof. Dr. Recep Işık`ın eşliğinde hekimlik andını okuyarak hekimliğe ilk adımı attılar. Daha sonra hekimlerden Ömer Faruk Sabas, intörnlük anılarını içeren şiirini konuklarla paylaştı. Ardından dönem birincisi Dr. Salih Subarı 6 yıllık eğitim öğretim sürecinde geçtikleri meşakatli yolları ve doktorluk mesleğinin yoğun çalışma koşularından söz ederek, duygularını dile getirdi. Dr. Salih Subarı konuşmanın ardından kütüğe plaket çaktı.

Diploma töreninde aileleriyle sahneye çıkan öğrenciler diplomalarını hocalarının ellerinden alırken, ailelerine de çeşitli hediyeler takdim edildi.

Ayetullah Turgut - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir