• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
Alimler Heyeti`nden Kur`an Nesli Platformuna Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Geçtiğimiz hafta Diyarbakır merkezli kurulan "Uluslararası İslam Alimleri Birliği" toplantısına çeşitli ülke ve coğrafyalardan katılan alimler, Peygamber Sevdalıları Platformu Batman İl Koordinatörlüğünün davetlisi olarak Batman`a geldi.
 
Burada tüm İslami STK`ları tek tek ziyaret etmeye çalışan heyet, Kur`an Nesli Platformu`na da bir ziyaret gerçekleştirdi.
 
Alimler heyetinde bulunan Irak Kurdistan Hareketi`nden ve Ogaden`den alimler Batman`daki İslami STK`lara yaptıkları ziyaret kapsamında Kur`an Nesli Platformu ve Bilge-Der`i ziyaret etti.
 
Alimler heyetine, Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın ile Batman İl Başkanı Dr. Aydın Gök eşlik etti
 
Heyet Kur`an Nesli Platformu Başkanı ve Bilge Eğitim Derneği Genel Sekreteri M. Ali Altun tarafından karşılandı. Bilge Eğitim Derneği Genel Merkezi`nde gerçekleşen ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, "Ümmetin muhterem bazı âlimlerinden oluşan bir heyet tarafından ziyaret edilmekten dolayı şeref duyduk ve çok mutlu olduk" dedi.
 
"Amacımız Kur`an mesajının anlaşılması"
Heyettekiler bölgedeki İslami STK`ları ziyaret etmek ve Batman`daki büyük kutlu doğum etkinliğine katılmak üzere Batman`a geldiklerini kaydetti.
 
Platform yetkililerinden çalışmaları hakkında bilgi alan heyettekilerin yapılan çalışmaların kendileri içinde örnek teşkil edeceği düşüncesiyle not almaları dikkat çekti.
 
Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun, Kur`an Nesli Platformu olarak Kur`an mesajının anlaşılması ve Kur`an`ın öğretileriyle yetişmiş bilinçli ve şuurlu bir neslin meydana gelmesi için çalıştıklarını belirterek, "Bu amaç adına Türkiye`nin birçok merkezinde geniş katılımlı `Kur`an İlimleri ve Meal Sınavı` ile `Kur`an-ı Güzel Okuma Yarışması`nı düzenliyoruz. Kur`an-ı hayatın tümüne egemen kılmak ve yeni nesli Kur`an`ın evrensel mesajıyla buluşturmak için çalışmalarımız devam edecek. Kur`an`ın anlaşılması önünde duran tüm engelleri aşmak ve yeniden medrese kültürünün yaygınlaşması için çalışıyoruz. Bu konuda çaba sarf eden her kesime de tam destek veriyoruz" şeklinde konuştu.
"Yüzlerce çocuğa eğitim konusunda yardımcı olduk"
 
Uluslararası Alimler Birliği üyelerine Bilge Eğitim Derneği`nin çalışmaları hakkında da bilgi veren Altun, "Dernek olarak amacımız genç neslimizi karşı karşıya kaldığı manevi tehlikelere karşı korumak, inançlı ve bilinçli bir nesil yetiştirmektir. Fakir ve yoksul aile çocuklarına barınma ve iaşe gibi imkânlar hazırlamaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar yüzlerce çocuğa eğitim konusunda yardımcı olduk. Derneğimiz, insanların bilinçlenmesi için yapılan tüm faaliyetlere katkı sundu ve sunmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.
 
Uluslararası İslam Alimleri Birliği heyeti de yapılan bu hayırlı ve bereketli çalışmaların çok önemli olduğunu, bu çalışmaları daha güzel bir yere taşımak için karşılıklı tecrübelerin akışı ve görüş alışverişinin önemine vurgu yaparak, hayırlı çalışmalarından dolayı Kur`an Nesli Platformu ve Bilge Eğitim Derneği`nin yetkililerini tebrik ederek başarı dileklerinde bulundu.
 
Ziyaretin sonunda heyette bulunanlara Kur`an Nesli Platformu Başkanı M. Ali Altun tarafından Dua Yayınevi tarafından basılan Kur`an-ı Kerim hediye edildi. (Muhyeddin Beyca - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir