• DOLAR 32.51
  • EURO 34.873
  • ALTIN 2472.806
  • ...
YGS sonuçları masaya yatırıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- İl Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa başkanlığında, tüm lise müdürlerinin katılımıyla YGS sınav sonuçlarının değerlendirilmesi Batman Anadolu Lisesi`nin çok amaçlı salonunda yapıldı.

 

Sınav sonuçlarına ilişkin istatistikî verilerle başlayan Milli Eğitim Şube Müdürü Sait Korkmaz, Batman`ın Türkçe, Matematik, Sosyal Bilimler ve Fen alanlarındaki net ortalama doğru cevaplarını ve puan türlerine ilişkin Batman İlinin puanlarını vererek değerlendirme toplantısını açtı.
Ardından ortaöğretim kurumları müdürleri, sınav sonuçlarına ilişkin yaptıkları değerlendirmelerinde eksikliklerini ve avantajlı yanlarını dile getirerek, sınav sonuçlarına ilişkin veli ayağına daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini ve buna ilişkin çalışmalar içinde bulunacağını dile getirdiler. Batman`ın Açık Öğretim lise öğrenci kayıtlarının 10 binin üzerinde olduğu ve bu sayının Batman`daki başarı ortalamasına olumsuz etki yapıldığının dile getirildiği toplantıda, öğrencilerin normal örgün eğitim içinde kalınmasına dönük çalışmalar içinde bulunacağı noktasında görüş birliğine varıldı.

 

Ortaöğretim kurum müdürlerinin değerlendirmesi ardından söz alan Milli Eğitim Müdürü Akboğa, Batman`ın Bitlis hariç diğer Doğu ve Güneydoğu illeriyle kıyaslandığında başarılı bir sıralamada bulunduğunu dile getirdi. Ancak buna rağmen "Batman daha iyi yerlerde olması gerekirdi" tespiti ile sözlerine başladı.

 

Akboğa, başarıyı getirecek en önemli faktörlerin başında, velinin eğitim sürecine daha fazla katılması gerektiğini, ebeveynlerin okula daha fazla zaman ayırmasını temin edecek bir kampanyayı Vali Arslan`ın desteğiyle sürdürüldüğünü ve bunun olumlu yönlerinin sahada görüldüğünü belirtti.
Akboğa, üniversite sınav sonuçlarının değerlendirme toplantısının, Haziran ayı sonuna kadar yapılması gereken eğitim faaliyetlerinin okul müdürleriyle istişare ederek daha etkin bir şekilde sürdürülmesi için bir araya geldiklerini vurguladı.

 

Akboğa, daha sonra şunları kaydetti: "Batman`ın potansiyel olarak diğer illere nazaran çok iyi. Çok parlak öğrenci ve öğretmenlerimizin olduğunu, başarıyı ancak ve ancak bu potansiyele dönük etkin ve özverili çalışmalarla yakalayabiliriz. Liselerimizde yeterli düzeyde rehber öğretmenlerin olmayışından dolayı öğrenciler sınavlara hazırlanırken eksikliklerle yol alıyor."(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir