• DOLAR 32.324
  • EURO 35.141
  • ALTIN 2295.944
  • ...
SON DAKİKA
​Adana Umut Kervanı, kalbinde iki delik olan Suriyeli küçük kıza sahip çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

“Kalbinde iki delik olan Suriyeli küçük kız 8 aydır hastanenin mescidinde yatıyor” başlıklı haberimizden sonra Adana Umut Kervanı harekete geçti.

Baba ve kızı kaldıkları hastane mescidinde ziyaret eden dernek yetkilileri küçük kızın tedavisi için hayır severlerden topladığı yardımları ulaştırdı.

Aile ile birlikte hastaneye geçen yetkililer, Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi doktorlarından bilgi aldı.

İbtihac’ın tedavi sürecinin tamamını karşılayacaklarını açıklayan dernek yetkileri baba ve kızın barınma ihtiyaçlarını da karşıladı.

Adana Umut Kervanı Derneği Başkan Yardımcısı Cevdet Dizlek, küçük kızı haberde görür görmez harekete geçtiklerini söyledi.

Hastane yetkilileri ile görüştüklerin belirten Dizlek, “Ne gerekiyorsa karşılayacağız. Bağışçılarımızın karşıladığı bağışları kızımızın ameliyatı, giysi, barınak ve diğer ihtiyaçları karşılamak için çaba içerisinde olacağız. Hep beraber kızımızın ameliyatını yapıp sağlığına kavuşması için elimizden ne geliyorsa yapacağız.” diye konuştu.

Tedavi sürecinde de kendilerine yardımcı olacaklarını dile getiren Dizlek, “Kızımızı iyileştireceğiz ve inşallah memleketine göndereceğiz. Müslümanlar kardeştir hepimiz kardeşiz. Dünyada ne zaman bir sorun varsa o bizim de sorunumuz. İnşallah Adana Umut Kervanı olarak bu işini üzerinden duracağız.” şeklinde konuştu.

Bölgedeki hastane yetersiz olduğu için doktorlar aileyi, Adana Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesine yönlendirdi.

Kızını İdlib’den Adana’ya getiren baba Heysem Eslim’e, hastanenin Pediatrik Kardiyoloji Bilim Dalı tarafından kızın sağlığına kavuşması için ameliyat olması gerektiği ve bunun için de 5 bin TL'ye ihtiyaç olduğu söylendi.

Türkiye’de gidecek yerlerinin olmadığı için hastanenin bahçesinde bulunan küçük mescitte, yaklaşık 8 aydır yaşam mücadelesi veren baba ve kız, İlke Haber Ajansı mikrofonlarına konuşarak yardım çağrısında bulunmuştu. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir