• DOLAR 32.555
  • EURO 35.056
  • ALTIN 2426.831
  • ...
Son dakika haberi: Erdoğan, işgal rejimi cumhurbaşkanı Herzog ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada Erdoğan- Herzog görüşmesinde, işgal rejimi ile ilişkilerin ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, Türkiye ile işgal rejimi arasındaki ilişkilerinin Orta Doğu’nun güvenlik ve istikrarı bakımından da önem taşıdığını öne sürdü. gerek ikili, gerek bölgesel konularda karşılıklı anlayış içerisinde hareket edildiği takdirde görüş ayrılıklarının da asgariye inebileceğini ifade etti.

Bölgede barış, hoşgörü ve birlikte yaşama kültürünün yeniden hakim kılınmasının zaruri olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu bakımdan Filistin ile işgal rejimi ilişkilerinin gelişmesi ve barış sürecinin yeniden başlatılmasının öncelik taşıdığını dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ile işgal rejimi arasındaki temas ve diyaloğun sürdürülmesinin ortak menfaat olduğunu ileri sürdü.

KÜLTÜR MÜŞAVİRİ ATANMIŞTI

Geçtiğimiz aylarda Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ndeki Kültür Müşavirliği görevine Selim Öztürk’ün getirilmişti.  Sosyal medya hesabından açıklama yapan Öztürk, “Uzun ve zor bir süreçten sonra Tel Aviv büyükelçiliğimizde kültür müşaviri olarak görevime başlamış bulunmaktayım. On bir yıl aradan sonra atanan ilk müşavir olmak benim için onur. Umarım iki ülke arası ilişkilerin iyileşmesine katkıda bulunabilirim.” ifadelerini kullanmıştı.

İŞGAL REJİMİ İLE İTTİFAK MI?

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçiliği’ndeki Kültür Müşavirliği görevine atanan Selim Öztürk, sosyal medya hesabından tepki çeken bir açıklama yapmıştı. Öztürk, “Türkiye-İsrail-Suudi Arabistan ittifakı Ortadoğu için çözümdür! Çıkış yoludur!.. Bu kadar.” ifadelerini kullanmıştı. Tek çözümün işgal rejimi ile ittifak olduğunu savunan Öztürk, mesajını Türkçe, Arapça ve İbranice olarak paylaşmıştı. Selim Öztürk, daha sonra gelen tepkiler üzerine mesajını silmişti.

TÜRKİYE İLE NORMALLEŞE BİLİRİZ!

İşgal rejimi ise geçtiğimiz Şubat ayında Ankara Büyükelçiliği Maslahatgüzarlığı’na Irit Lillian’ı atamıştı. Görevine başlamasının ardından açıklama yapan Lillian, bazı Müslüman ülkelerle atılan “normalleşme” adımlarının Türkiye ile de atılabileceğini öne sürmüştü.

Bu haberler de ilginizi çekebilir