• DOLAR 32.355
  • EURO 35.633
  • ALTIN 2323.136
  • ...
22 yıllık cami neden kapatılmak isteniyor?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR -Diyarbakırlıların 22 yıldan beri hizmetinde olan Güneydoğu Kooperatif Camisinin kapatılmak istendiği iddia edildi.
Diyarbakır merkez Bağlar ilçesi Hatboyu Caddesi üzerinde 22 yıldır açık olan caminin, bina sakinlerinin caminin mülkünde hak iddia etmesi üzerine kapatılmaya çalışıldığı öne sürüldü.
 
Vatandaşlar camiyi kapatmak isteyen bina sakinlerine tepki göstererek "Burası eskiden kepenklerle kapalıydı. Biz de bu kepenkleri kaldırıp yerine duvar örmek istedik. 20 yıldan fazla burada faaliyette olan bu camiye şimdiye kadar kimse ses çıkarmıyordu. Herkes ibadetini istediği gibi yapıyordu. Biz duvar örmeye başlayınca bina sakinleri itiraz etti `Burası bizim malımızdır.` Caminin kapatılmasını istiyoruz, bunlar kul hakkıdır diyerek caminin kapatılmasını istediler. Biz de 20 yıldır neden böyle bir sorun yoktu da şimdi oldu diye sorunca, `mülk bizimdir istemiyoruz` dediler." ifadelerini kullandılar.
 
Cami cemaati ise," Burası ortak mülktür ve yıllarca böyle kullanıldı. Diyanet tarafından buraya imam da atandı. Şimdiki imam 15 yıldır bu camide görev yapıyor. Buraya duvar örülmeye başlanınca bazıları rahatsız olmuş ve caminin kapatılmasını istemiş. Bazıları ezana bile tahammül edemiyor. Biz caminin kapatılmasını istemiyoruz, istedikleri para ise onu da toplar veririz" şeklinde konuştular.
 
Mahalle esnafı da " Yaşanan bu gelişmeleri cami imamı İlçe müftülüğüne bildirdi. Müftülükte ona sen görevine devam et. Rahatsız olanlar yasal mercilere başvursun çıkacak sonuca göre değerlendirme yapacaklarını söylemişler" dedi.
 
Görüşmek istediğimiz cami imamı, devlet memuru olduğunu ifade ederek konuşamayacağını söyledi.
 
Caminin bulunduğu yerin kooperatife ait olduğunu ve kendisinin de camide hissesinin olduğunu söyleyen Hasan Özder, " Ben buraya sonradan taşındım. Ramazan ayında bir gün gelip teravih namazı kılmak istedim bir komşum müdahalede bulunarak ` burada namaz kılma, burada kul hakkı yeniyor` diyince bende gitmekten vazgeçtim. Şimdi de gelip bize diyorlar ki biz burayı yeniden inşa edip yapacağız. Bizde onlara diyoruz ki burası bizim tapulu malımızdır, yapılmasına izin vermiyoruz, onlardan herhangi bir parada istemiyoruz, mülk bizimdir vermiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Görüşlerini almak istediğimiz bina yöneticisi de kamu kurumunda çalıştığını belirterek konuşamayacağını söyledi.
(M.Sait Adiyaman - İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir