• DOLAR 32.367
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2325.211
  • ...
Malcolm X suikastında çarpıcı gelişme!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İslam'ı tam olarak tanıdığı ömrünün son döneminde ırkçılıkla mücadele eden Malcolm X, yaptığı konuşmalarda Amerika'daki zulüm ve adaletsizliği de anlatmaktan geri durmadı.
Demokrasi ikiyüzlülüktür.
Eğer demokrasi özgürlükse neden bizim insanlarımız özgür değil.
Eğer demokrasi adaletse neden biz adalete sahip değiliz.
Eğer demokrasi eşitlikse neden biz eşitliğe sahip değiliz.
Demokrasi ikiyüzlülüktür..." sözleriyle günümüzde demokrasi ihracı adı altında İslam coğrafyasını işgal edip kan gölüne çeviren ABD ve Batılı müttefiklerinin ikiyüzlülüğünü dile getirmişti. "Irkçılık ideolojik bir düşünce değil, aksine psikolojik bir hastalıktır." diyerek ırkçılığa karşı mücadele eden ve Amerika'da İslam'ın doğru anlaşılarak yayılmasına öncülük eden Malcolm X, 21 Şubat 1965'te verdiği bir konferans sırasında düzenlenen saldırıda şehid edildi.

Euronews'in haberine göre, bugüne kadar katiller olarak bilinen Muhammed A. Aziz ve Halil İslam'ın aklanması, çok önemli bir davada yapılan büyük hataların dikkate değer bir kabulünü temsil ediyor. Aziz 1985 yılına kadar hapis yatmıştı. İslam ise 2009'da yaşamını yitirdi.

FBI ve NYPD kanıtları gizledi
Manhattan bölge savcılığı ve bu iki kişinin avukatları tarafından ortaklaşa yürütülen 22 aylık bir soruşturma ile dönemin savcılarının, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve New York Polis Departmanı'nın (NYPD) önemli kanıtları sakladıkları tespit edildi. Bu kanıtlar açıklanmış olsaydı, muhtemelen bu kişiler de beraat etmiş olacaklardı.

Manhattan Bölge Savcısı Cyrus R. Vance Jr. yaptığı yazılı açıklamada, Malcolm X'in 1965'te New York'taki balo salonunda öldürülmesine ilişkin hapis cezası alan 2 kişi hakkındaki suçlamaların bugün New York Yüksek Mahkemesi tarafından düşürüleceğini duyurdu.

Netflix belgeseli dönüm noktası oldu
Suikasta ilişkin Netflix'te yayınlanan belgesel davanın akışını etkiledi. 2020'de yayınlanan belgeselde, Malcolm X'in katillerinin New Jersey eyaletinde yaşayan "Nation of Islam" üyeleri olduğu, Aziz ve İslam'ın haksız yere hapis yattığı anlatılıyordu.
Malcolm X suikastı, siyahi Müslümanlar ve tarihçiler arasında uzun yıllardır tartışılan bir konu oldu.

Malcolm X'in ABD hükümeti ya da bir kolluk birimi tarafından Şehid edildiği iddiaları öne çıkmıştı. Cinayetin üzerindeki sır perdesi 56 yıldır kalkmadı. Malcolm X'i kimin Şehid ettiği konusu, cinayetin üzerinden 56 yıl geçmesine rağmen tam olarak açıklığa kavuşmuş değil.
Suikasttan sonra tutuklanan 3 kişi ise ömür boyu hapse mahkum edilmişti.

Malcolm X'in avukatları Şubat 2021'de yaptıkları açıklamada, 21 Şubat 1965'te Harlem bölgesindeki Audubon Ballroom Konferans Salonu'nda yaptığı bir konuşma esnasında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden siyahi lidere New York Polis Teşkilatı (NYPD) veya Federal Soruşturma Bürosu (FBI) tarafından komplo kurulmuş olabileceğine dair delillere ulaştıklarını iddia etmişti.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir