• DOLAR 32.538
  • EURO 34.818
  • ALTIN 2425.09
  • ...
Dargeçit`te siyer sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN- Eğitim Bir-Sen Dargeçit İlçe Temsilciliği tarafından gerçekleştirilen Siyer sınavı Atatürk Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Dargeçit İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulların bulunduğu tüm köy okullarında yapıldı.
 
Eğitim Bir-Sen Dargeçit İlçe Temsilcisi Abdulhalık Demir konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Geçtiğimiz Pazar günü 21.04.2013 tarihinde geleneksel hale getirdiğimiz Siyer-i Nebi sınavını düzenledik. Amacımız her yaştan insanımıza kutlu doğumun mübarek heyecanını taze tutmak, Peygamberi tanıtma ve Peygamber aşkını yaymaktır" dedi.
 
Demir açıklamalarına şöyle devam etti: "Peygamber Efendimizin hayatını çocuklarımıza öğretmek ve model alınmasını arzuluyoruz. Amacımız çocuklarımızın topluma yararlı birey olarak yetişmesini sağlamaktır. İki gurup şeklinde lise ve ortaokul öğrencileri arasında yapıldı. Peygamber Efendimizin hayatı (siyer) ile ilgili deneme sınavına Bin 650 öğrenci ve 72 öğretmen gözlemci olarak görev aldı. Sınav Dargeçit`te bulunan Atatürk Ortaokulu, Yunus Emre İlkokulu, Dargeçit İmam Hatip Lisesi ve Ortaokulların bulunduğu tüm köy okullarında düzenledi."
 
Sınavda dereceye girecek olan 20 kişiye çeşitli hediyelerin verileceği belirtildi.
(M. Sait Başaran-İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir