• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bakan Çavuşoğlu'ndan Macron'a "Libya" tepkisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Bahreyn Dışişleri Bakanı Abdullatif bin Rashid Alzayani ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.

"Körfez bölgesinin huzuru hepimiz için önemlidir." diyen Çavuşoğlu, Alzayani ile bugün yaptıkları görüşmede, ikili ilişkiler, bölgedeki önemli konuları ele aldıklarını belirterek, "İki ülke arasında mevcut mekanizmaları var, bunları daha etkin kullanacağız." diye ekledi.

Bahreyn ile özellikle vize konusunda artık salgın öncesi döneme dönmek istediklerini söyleyen Çavuşoğlu, "Önümüzdeki süreçte Bahreyn ile üst düzey temaslarımızı daha da artıracağız. Sayın Kralı da ülkemizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız." dedi.

Ermenistan'ın Azerbaycan mevzilerine yönelik saldırılarına tepki gösteren Çavuşoğlu, "Ermenistan'ın tutumuna bakalım, ateşkesten hemen sonra Azerbaycan topraklarına askerlerini sızdırarak saldırıda bulundular. Azerbaycan'ın topraklarına ve kardeşlerimize saldırıyor. Provokasyonların beyhude olduğunu Ermenistan’ın görmesi, görmüş olması lazım. Bir netice getirmediği gibi bundan sonra da getirmez. Bunların yaptığı Azerbaycan topraklarında terör saldırısıdır. Bölgenin istikrarını istiyoruz, bunları can Azerbaycan ile konuşuyoruz, biz bunları söylerken 'burada çatışma istiyorum' diyen Ermenistan. Ermenistan'ın da barıştan yana tavır koyması lazım. Buralar Azerbaycan topraklarıydı, haksız yere işgal ettiniz. Azerbaycan kendi topraklarını geri aldı. Bölgenin istikrarı, barış için hep birlikte adım atacağız. Ermenistan buna varsa biz de varız ama provokasyonlarla ancak kaybeder." diye konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un, Türkiye ve Rusya'nın Libya'dan askerlerini çekmesi gerektiği yönündeki açıklamasına da değinen Çavuşoğlu, "İki egemen ülke arasındaki konuya ancak o egemen ülkeler karar verir. Bizim anlaşmamız Libya'nın meşru hükümetiyledir. Fransa'nın bunun hilafına söz söylemek haddine değildir. Bu Türkiye ve Libya'nın egemenliğine saygısızlıktır. Fransa bunları yapmayı çok seviyor ama bizim için önemi yok üçüncü ülkelerin ne dediğidir." ifadelerini kullandı.

Bahreyn Dışişleri Bakanı Alzayani ise Türkiye ile Bahreyn halkı arasındaki ilişkilerin köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek, salgın sonrası iki ülke arasındaki vizeler konusunda bir iyileştirmeye gitmeye çalıştıklarını kaydetti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir