• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Köy meydanlarında Kutlu Doğum coşkusu sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MUŞ - Peygamber Sevdalıları Platformu, Muş`un Akkonak (Kotali) köyünde Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Akkonak İlköğretim Okulu önünde yapılan etkinliğe köy halkı yoğun ilgi gösterdi.

Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Molla Ali İhsan Güven`in günün anlam ve önemine binaen yaptığı bir konuşma ile devam etti.

Güven Hoca, ``Ey Müslümanlar! Allah (CC) 124 bin Peygamber göndermiştir. Bu Peygamberler insanları tevhide yani Allaha iman etmeye davet etmişlerdir. İnsanlar Peygamberlere iman ettikleri zaman o toplumun içine huzur girmiş, gerçek manada kardeşlik bilinci ve şuuruyla hareket etmişler ve topraklarına bereket inmiş. İnsanlar ne zamanki Peygamberleri terk etmişlerse, ne zamanki Allah`ın dinini terk etmiş ve şeytanın peşine takılmışlarsa Allah topraklarından bereketi kaldırmış, huzuru aralarından kaldırmış, kardeşliğin yerini nefret kin ve düşmanlık almıştır" dedi.

Güven Hoca`nın konuşmasından sonra sahneye grup Vahdet çıktı. Okunan ilahi, ezgi ve Mevlidi Şerif`ten sonra mikrofona Molla Ali Arslan Hoca çıktı.

Arslan Hoca; ``Allah (CC), Peygamberimizi beşeriyetin kurtuluşu, insanları insanların esaret ve köleliğinden kurtarmak için gönderdi. Fakat bu zamanın zalimlerine çok ağır geldi. Resulullah (sav) insanları davet etiği şey zamanın zalimlerine çok ağır geliyordu. Çünkü insanların Hz. Muhammed tabi olmaları demek onların sahip oldukları sermaye, mevki, koltuklarının yani kısacası sahip oldukları her şeyin ellerinden gitmesi demekti. İşte bu yüzden Resulullah`ın bu davetine razı olmadılar ve karşı çıktılar. Allah Resulullah`ı beşeriyetin üzerine bir şahit ve uyarıcı olarak göndermişti. Allah Resulü, Allah`ın kendisine yüklemiş olduğu bu görevi icra etmeye çalıştığı vakit bunu hazmedemeyenler Resulullah`a karşı çıktılar ve öyle bir duruma getirdiler ki Resulullah`ı Mekke`den çıkmak zorunda bıraktılar`` dedi.

Program yapılan duanın arından sona erdi.
(M. Şirin Çağlayan - İLKHA)
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir