• DOLAR 32.572
  • EURO 34.935
  • ALTIN 2430.65
  • ...
Avrupalıların AB`ye Güveni Dibe Vurdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son yıllarda başı ekonomik krizlerle belada olan Avrupa Birliği(AB)`nde vatandaşların umudu giderek tükeniyor. Birlik içindeki ülkelerde yapılan son alan araştırmaları, AB`ye güvenin tarihin en düşük seviyesinde olduğunu gösteriyor.

İngilter`de yayınlanan Guardian gazetesinde yer alan ankete göre, Avrupa çapında Avrupa Birliği`ne güven düştü. HABere göre, Avrupa Birliği`nin resmi kamuoyu araştırma kurumu olan Eurobarometre`nin yaptığı son anket, kıta çapında Birliğe olan güvenin AB tarihinin en düşük seviyesinde olduğunu ortaya koydu.

Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, İspanya ve Polonya`da gerçekleştirilen anket, bu ülkelerde AB`ye güvenmeyenlerin oranının AB`ye güvenenlere kıyasla çok daha yüksek olduğunu gösteriyor.

EN AZ GÜVENENLER İSPANYOLLAR

Yeni veriler, 2007`deki benzer anketle karşılaştırıldığında AB`ye güveni bu dönem içinde en fazla düşen halkın İspanyollar olduğu ortaya çıkıyor. İspanyollar`ın yüzde 72`si, Almanlar`ın yüzde 59`u... Buna göre İspanyollar`ın yüzde 72`si Birliğe güvenmeme eğiliminde.

ALMANLARIN YARIDAN FAZLASI GÜVENMİYOR

BBC`nin hABerine göre 2007`de Almanlar`ın yüzde 56`sı AB`ye güvenme eğilimindeyken bugünse yüzde 59`u güvenmeme eğiliminde. Fransa`da AB`ye güvenmeme eğilimi beş yıl içinde yüzde 41`den yüzde 56`ya yükselmiş.

İTALYA`DA DA YÜZDE 50`Yİ GEÇTİ

İtalya`da ise beş yıl önce AB`ye güvenmeyenlerin yüzde 28 olan oranı bugün iki katına çıkarak yüzde 53`e yükselmiş. İngiltere`de ise güvensizlik oranı yüzde 41`den yüzde 56`ya fırlamış. Gazete, AB`ye girmesinin üzerinden daha on yıl geçmemiş olan ve bugüne kadar Brüksel`den ciddi mali destek aldığı bilinen Polonya`da dahi, AB`ye güvenin yüzde 68`den yüzde 48`e düşüşünün çarpıcı olduğunun altını çiziyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir