• DOLAR 32.563
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2418.351
  • ...
İslam Alimleri Birliği  Heyeti Nusaybin`de
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MARDİN - Uluslararası bir kuruluş olan ve geçtiğimiz günlerde Diyarbakır`da kurulan İslam Alimleri Birliği`nden bir heyet Nusaybin`i ziyaret etti. Heyeti Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) ile Düşünce Kültür ve Dayanışma Derneği ( Düşünce-Der) yetkilileri karşıladı.
 
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Diyarbakır`da düzenlenen tarihi Kutlu Doğum etkinliğine katılmak ve İslam Alimleri Birliği teşkilatının kuruluş toplantısına katılmak amacıyla Türkiye`ye gelen Irak Kürdistan`ından Komala İslami Hareketi Lideri Mamoste Ali Bapir`in müsteşarı Mela Abdurrahman Zenganan ile birlikte 4 kişi, Hereka İslami`den Kürdistan Âlimler Birliği Fetva Kurulu Başkanı Mela Tayyib Ahmet Safi`nin de aralarında olduğu 3 kişi, Ogaden`dan Şeyh Muhammed ve Şeyh Abdurrahman, Suriye`den Şeyh Abdulsamed Nusaybin`i ziyaret etti.
 
HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı İsa Aydın`ın da aralarında bulunduğu heyet tarihi Zeynel Abidin Camisi ve camide bulunan temsili Hz. Zeynel Abidin ve Hz. Zeynep mekânlarına ziyarette bulunarak dua ettiler.
 
Burada hatıra fotoğrafları çektiren heyettekiler vatandaşlar ile ayak üstü sohbet ettikten sonra davet edildikleri Kızıltepe`ye doğru yola çıktılar.
(Halil Akbalık - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir