• DOLAR 32.585
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2498.997
  • ...
Yeşil Kartlılara Müjde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Aktüel`in haberine göre; Ödeme Gücü Olmayan Vatandaşların Tedavi Giderlerinin Devlet Tarafından Karşılanması ve Yeşil Kart Uygulaması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugün Resmi Gazete`de yayınlandı. Yönetmeliğin, sağlık kuruluşlarına başvuru ve sevk, fatura tanzimi, faturaların tahakkuku ve tahsili maddelerinde önemli değişiklikler yapıldı.

Yönetmeliğin `Sağlık Kuruluşlarına Başvuru ve Sevk` başlıklı maddesine, Radyoterapi tedavisi gören hastaların belli şartlarla özel sağlık kuruluşlarına da gidebileceğini belirten bir fıkra eklendi.

Eklenen bu fıkraya göre, Sağlık Bakanlığı`na bağlı ikinci ve üçüncü basamak sağlık tesislerinde radyoterapi merkezi bulunmaması halinde, bu durumun sağlık tesisi tarafından belgelendirilmesi kaydıyla aynı il içinde hastanın tedavi edilebileceği radyoterapi merkezi bulunan özel sağlık tesisine hasta sevk edilebilecek. Sevk işlemi Bakanlığa ait sağlık tesisince yapılacak. Özel sağlık tesisinde verilecek sağlık hizmetlerinin ücretlendirilmesi aynı Yönetmeliğin, fatura tanzimi ve faturaların tahakkuku ve tahsili maddelerine göre yapılacak. Tahakkuk edecek tutar sağlık hizmetini sunan ilgili özel sağlık tesisinin banka hesabına aktarılacak.

Bu haberler de ilginizi çekebilir