• DOLAR 32.602
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2499.882
  • ...
Kapusuz: Halkın yüzde 70`i süreci destekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Mersin`de Ak Parti il başkanlığı tarafından Akdeniz İhracatçılar Birliği (AKİB) Konferans Salonu`nda düzenlenen "Çözüm Süreci" konulu konferansta konuşan Ak Parti genel başkan yardımcısı ve Ankara Milletvekili Salih Kapusuz, halkın yüzde 70`inin çözüm sürecine destek verdiğini hatırlatarak, "Silah bırakmayı ve silahlı güçlerin sınır dışına çıkmasını çok önemsiyoruz. PKK`lıların sınır dışına çıkarılması için de yasa yok" dedi.
 
Ak Parti Mersin İl örgütünün AKİB binasında düzenlemiş olduğu " Çözüm Süreci" konulu konferansa katılan Ak Parti genel başkan yardımcısı Salih kapusuz, Kürt sorununun inkar politikasından dolayı ortaya çıktığını belirterek, bu sorun yüzünden 40 bin insanın hayatını kaybettiğini ve 400 milyar doların gittiğini açıkladı.
 
"Bizim dışımızda görüşmeler olduğunda terör artıyordu"
Çözüm süreciyle amaçlanan şeyin silahları bıraktırmak ve PKK`lıları sınır dışına çıkartmak olduğunun altını çizen Kapusuz, Silah bırakmayı ve sınır dışına çekilmeyi çok önemsediklerini vurgulayarak, "PKK`lıların sınır dışına çıkması için de herhangi bir yasa yok. PKK`lılar kendi yöntemleriyle sınır dışına çıkacak" ifadelerini kullandı.
 
PKK çekilince Kürt sorunu çözülecek!
PKK`lıların çekilmesi ile Kürt sorununu çözeceklerini dile getiren Kapusuz, "2013 yılı çok farklı. Apo`yu dış güçlerin etkisinden kurtardık. 2010 yılından itibaren hükümetin izniyle sadece MİT görüşüyor. Eskiden bizim dışımızda görüşmeler olduğunda terör artıyordu. Öcalan`da artık Ak Parti`nin kalıcı olduğunu anladı. Çözüm süreci yüzde yüz millidir. Çözüm sürecine halkın yüzde 70`i destek veriyor CHP ve MHP tabanından da sürece destek var" dedi.
(Osman Öksüz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir