• DOLAR 32.483
  • EURO 34.807
  • ALTIN 2472.699
  • ...
HAMAS: Esir takasında güçlü kartlara sahibiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HAMAS yöneticilerinden Hüsam Bedran, siyonist işgal zindanlarında bulunan esirlerin HAMAS'ın en önemli önceliği olduğunu söyledi.

HAMAS'ın esirlerin kurtarılması için esir değişimi anlaşmasını sağlayacak güçlü kartlara sahip olduğunu kaydeden Bedran, sahip oldukları kartlara ilişkin bilgi vermezken zindandaki her gelişmenin ve işgalden tutuklular üzerindeki her baskının, Filistin halkının esirleri savunmaya hazır hale gelmesine, direnişi hızlandırmasına, esirlerin özgürlüklerine kavuşmaları için ellerinden gelen her şeyi yapmalarına vesile olacağını söyledi.

Siyonist zindanlarındaki esirlerin özgürlüğüne kavuşabilmesi için uluslararası hukuk sahasında çalışma yürüttüklerini bildiren Bedran, esirlerin korunması için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını vurguladı.

Filistin Esirler Heyetine göre, siyonist rejimin zindanlarında Kayid el-Fesfus'un 123, Ala el-Arec'in 99, Hişam İsmail Ebu Hevaş'ın 99, İyad el-Herimi'nin 53 ve Lüey el-Aşkar'ın ise 35 gündür açlık grevi devam ediyor.

Filistin Esir Cemiyetinin verilerine göre, 6 Eylül itibarıyla işgal zindanlarında yaklaşık 4 bin 650 Filistinli esir tutuluyor. Bunların yaklaşık 200'ü çocuklardan oluşuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir