• DOLAR 32.549
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2431.568
  • ...
SON DAKİKA
Sünni ve Şiilere buluşma çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
 Irak`ta süren şiddet ve kaosun bitirilmesi amacıyla bir araya gelen Sünni ve Şii vakıflar, ülkedeki tüm siyasileri iki vakfın etrafında toplanmaya davet etti.
 
Ülke`de yıllardır yaşanan kaos ve krizin sonlandırılması için Ehli Sünnet`i temsil eden Divan Vakfı`nın lideri Prof. Dr Ahmed Abdulğafur Samarrai ile Şii potansiyeli temsil eden Divan Vakfı lideri Salah El-Haydari tarafından Başbakan Nuri Maliki, Parlamento Başkanı Usame Nuceyfi, Federal Kürdistan yönetimi yetkilileri ve meydanlarda boy gösteren protestocu çevrelerin ileri gelenlerine yapılan çağrıda, tarafların bir araya gelmesi çağrısı yapıldı.
 
Her iki vakfın liderleri tarafından yapılan açıklamada, bütün siyasal ve toplumsal çevrelerin Irak halkının kanının akıtılmasına sebep olacak tutumlardan kaçınması gerektiğinin altı çizilerek, "Halkın kanı sizin makam ve konumunuzdan daha kıymetlidir. Allah katında, Tarih karşısında ve Irak halkı huzurunda sorumlu tutulacağınızı unutmayın. Yapmanız gereken şey Ehli Sünnet ve Şii vakıfların oluşturduğu ortak masada bir araya gelmenizdir. Bağdat`ta bulunan Umm`ul Kura Mescidi`nde Cuma günü buluşmanız için çağrı yapıyoruz.
(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir