• DOLAR 32.518
  • EURO 34.802
  • ALTIN 2424.816
  • ...
Özgür-Der`den Çözüm Sürecine Katkı Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye gündemi “Çözüm Süreci” olarak adlandırılan ve Kürt sorununa barışçıl çözüm çabalarını merkeze alan siyasal gelişmeye kilitlenmiş halde. Sürecin nasıl gelişeceği, ne tür badirelerden geçip, hangi sonuçlara evrileceği şimdilik belirsizliğini korumakta. Bununla birlikte bu coğrafyada on binlerce insanın ölümüne, devasa acılara, sıkıntılara yol açmış bir sorunun hızlı, kolay ve basit bir çözümünün olamayacağı da ortada.

Daha önemlisi ise bu yönde atılacak her adımın çok değerli olduğu tartışma götürmez. Sürece farklı gerekçelerle olumsuz yaklaşanların getirdikleri eleştirilere, ortaya attıkları sorulara rağmen tam 3 aydır bu sorunla bağlantılı çatışmaların kesilmiş olması ve ölümlerin durmuş olması başlı başına çok büyük bir kazanım olarak görülmeli.

Özgür-Der ülkemizde ve tüm yeryüzünde karşılaştığımız sorunların nihai çözümünün İslam’la, sadece vahyi ilkelerin esas alınmasıyla mümkün olduğu inancına sahip bir örgüt. Bundan hareketle Kürt sorununun ve doğurduğu çatışma olgusunun da kalıcı çözümünün ancak İslami kardeşlik ve adalet ilkeleriyle mümkün olabileceğini savunmakta. Bununla birlikte Özgür-Der, yaşadığımız coğrafyada büyük zulümler ve acılar doğuran, halklarımızı ulusçu cahiliyenin bataklığına sürükleyen, insanlarımızı insanlıktan çıkaran bir belanın, musibetin tasfiyesi yönünde atılmış güçlü bir adım olarak “Çözüm Süreci” adı verilen çabanın başarılı olmasının hayati bir gereklilik olduğuna inanmakta.

Özgür-Der gerçek bir kardeşlik ve adalet zemininin yeşerebilmesi için sürecin devam ettirilmesinin ve istikrarlı bir tarzda bu yürüyüşün sürdürülmesinin şart olduğunu düşünmekte. Kandan, kaostan, çatışmadan beslenen ırkçı, ulusalcı, statüko yanlılarının sabote etmeye yönelik girişimlerine karşı haktan, adaletten yana herkesi sürecin korunması ve geliştirilmesine katkı sağlamaya çağırmakta.

***

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK YÜRÜYÜŞÜ

27 Nisan Cumartesi - 13.30

Fatih Postanesi`nden Saraçhane`ye

ÖZGÜR-DER

HAKSÖZ-HABER

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir