• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
Siyonist büyükelçi arkasına bakmadan kaçtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Tzipi Hotovely, öğrenci sendikası tarafından Siyonit karşıtı protestocuların öfkesini ateşleyen bir tartışma forumuna davet edilmişti. Öğrenciler, diplomatın 'yerleşimci sömürgeciliğini savunduğunu, İslamofobik söylemde bulunduğunu ve Filistin karşıtı ırkçılığı sürdürdüğünü' ifade etti.

Hotovely panelde, "IDF (İsrail Savunma Kuvvetleri) asla sivilleri hedef almaz. Bu kadar basit. IDF, roketlerin fırlatıldığı sivil yerleri hedef alıyor çünkü uluslararası hukuka göre terör örgütünün altyapısı olan yerleri hedef almanıza izin var" ifadelerini kullandı.

Tzipi Hotovely, binadan çıktığı anda gerginlik tavan yaptı ve korumaları tarafından diplomatik aracına götürüldü, protestocular ‘İsrail terör devletidir, utanmıyor musun’ diyerek onu yakalamaya çalışırken büyükelçi olay yerinden hızla kaçtı.

Korumalar, diplomatı aracın arkasına koşturdu. Diplomatın aracı hızla uzaklaştı ve onu kalabalığın arasından geçiren öndeki güvenlik aracı izledi. Göstericiler daha sonra güvenlik görevlileriyle çatıştı.

Bir protestocu öğrenci, İran’ın devlet televizyonu Press TV'ye şunları söyledi: "Bu üniversitedeki öğrenciler çok utanıyor. Bu üniversite, öğrenci organını tanımakta ve temsil etmekte başarısız olmuştur. Filistinliler temsil edilmezse tartışmayı bırakmayacağız."

Bu haberler de ilginizi çekebilir