• DOLAR 32.584
  • EURO 34.886
  • ALTIN 2435.971
  • ...
HÜDA PAR heyeti İhvan`ın Genel Mürşidi ile görüştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KAHİRE - Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz, Siyasi ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı M. Bahattin Temel ile Parti Sözcüsü ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sait Şahin Müslüman Kardeşler Teşkilatının Genel Mürşidi Muhammed Bedii ile bir araya geldi.
 
İslam ülkelerindeki mevcut sorun ve sıkıntıların Müslümanlar arasındaki ihtilaflardan kaynaklandığının dile getirildiği görüşmede, İslami cemaat ve partilerin kendi aralarında siyasi birliktelikler oluşturması gerektiği vurgusu yapıldı.
 
İhvanın Kahire`de bulunan genel merkezinde gerçekleşen görüşmede her insana giden bir muhabbet yolunun olduğunu dile getiren Muhammed Bedii, "Allah Resulüne baktığımız zaman ilk başta Müslümanlar arasındaki birliği sağladıktan sonra Medine`de bulunan diğer gayr-ı müslimlerle bir takım anlaşmalar yapmıştır. Bizler de Müslümanlar olarak ilk başta kendi aramızdaki ihtilafları yok ettikten sonra insanların tümüne ulaşacak muhabbeti oluşturmamız gerekir. Siyasi partiler mezheplere benzerler. Sadece ihtilaf ettikleri husus farklılık arz etmektedir. Siyaset bir vesiledir bu vesilenin de en doğru şekilde kullanılması gerekir" ifadelerini kullandı.
 
Müslümanlar arasındaki ihtilafın ortadan kalkması için İslam ülkelerinde bulunan partilerin bir araya gelip bir birlik oluşturması gerektiğinin altını çizen Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı M. Hüseyin Yılmaz ise "HÜDA PAR olarak Müslümanlar arasındaki ittifakın gerçekleşmesini ümit ediyor ve bunun gerçekleşmesi için İslam ülkelerinde bulunan partilerin bir araya gelip "İslami Partiler Birliği" adı altında bir birlik oluşturmaları gerektiğini düşünüyoruz. Müslüman Kardeşler Cemaati olarak uzun bir geçmişe ve tecrübeye sahip olmanız hasebiyle bu konuda önemli bir rol üstlenebilirsiniz" dedi.
 
Bu ziyaretin bir ilk olduğu ve karşılıklı ziyaretler çerçevesinde ilişkilerin geliştirilmesi gerektiği ortak kanaati ile görüşme sona erdi.
 
İhvan-ı Müslimin Genel Mürşidi Muhammed Bedi görüşme sonunda Hür Dava Partisi heyetine plaket takdim etti.
(Osman Çelik - İLKHA)
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir