• DOLAR 32.499
  • EURO 34.62
  • ALTIN 2480.307
  • ...
Sahte Tweet ABD`ye Pahalıya Mal Oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Uluslararası haber ajansı Associated Press`in (AP ) ele geçirilen Twitter hesabından atılan sahte "Beyaz Saray’a saldırı" ve "Obama yaralı" tweetinin bedeli ağır oldu. Önceki gün ABD saati ile 13.08`de 1578 puan seviyesinde olan S&P 500 Endeksi, 13.10`da piyasalara bomba gibi düşen twit`in etkisiyle 2 dakikada 1563 puana geriledi. Değeri 14 trilyon doları bulan S&P 500`deki şirketlerin toplam piyasa değeri, endeksteki 15 puanlık düşünün etkisi ile bir anda yüzde 1 eridi. Otomatik satış programlarının da yol açtığı ‘şok’ satışlarla, yatırımcılar 136 milyar dolarını borsadan çekti. AP’nin hesabının ele geçirildiğinin ve haberin ‘asılsız’ olduğunun açıklanması ile endeks, tekrar 1577 puana çıktı.

Yaşanan olay üzerine Twitter, Google, Apple ve Microsoft’un da kullandığı iki aşamalı güvenlik sistemine geçeceğini duyurdu. Öncelikle kurumsal hesaplar için sunulacak sisteme göre başka bir bilgisayardan Twitter’da oturum açılmak istendiğinde sosyal ağ tarafından cep telefonuna gönderilecek rastgele oluşturulmuş şifre ile hesaplara daha güvenli erişim sağlanacak.

Öte yandan SEC ve FBI inceleme başlatırken, Suriyeli hacker grubu “Suriye Elektronik Ordusu” AP’nin Twitter hesabını ‘hack’leyenin kendileri olduğunu ileri sürdü. Bu konuda bir iddia da Türkiye’den çıktı. Ayyıldız Tim isimli Türk hacker grubunun lideri “Cedkan Bir Yafes”, AP’nin hesabını hack’leyip söz konusu iletileri paylaştıklarını iddia etti.

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir