• DOLAR 32.579
  • EURO 34.898
  • ALTIN 2438.796
  • ...
İşgal rejiminden Türkiye’de yakalanan casuslarla ilgili açıklama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal rejimini sözde Dışişleri Bakanı Yair Lapid, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunu çekerken yakalanan İşgal rejimi casuslarının ajan oldukları iddiasını reddetti. Ancak avukatları Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konutunu çektikleri iddiasını doğruladı.

ERDOĞAN’IN KONUTU ÇEKTİKLERİNİ KABUL ETTİLER

Natali ve Mordi Vaknin isimli işgal rejimi vatandaşlarının casusluk suçlamasıyla tutuklanması işgal basınında yer buldu. İşgal rejimi basını çiftin tekne turunda Dolmabahçe Sarayı'nı fotoğraflarken gözaltına alındığını iddia etti. Haaretz gazetesinde açıklamaları yer alan tutuklanan çiftin avukatı, "Tek suçları, bir bot gezisi sırasında Erdoğan'ın sarayını fotoğraflamaktı" dedi. İşgal medyasına konuşan avukat Nir Yaslovitzh, "Eğer bir Rus vatandaşı bu sarayın fotoğrafını çekseydi, Türkiye'nin onu tutuklayacağını sanmıyorum" şeklinde konuşarak olayı çarpıttı.

'FOTOĞRAFI WHATSAPP GRUBUNA ATTI'

Çiftin devlet için çalıştığını yalanlayan sözde Dışişleri Bakanı Yair Lapid, tutuklu çiftin en kısa zamanda cezaevinde bakanlık yetkililerince ziyaret edilmesini umduğunu söyledi. Tutuklanan Natali Vaknin'in kardeşi ise Ynet haber sitesine verdiği demeçte, kardeşinin çektiği fotoğrafı aile WhatsApp grubuna attığını söyledi. Dışişleri Bakanlığı, hem Vaknin çiftinin ailesi hem de Türk yetkililerle temasta olunduğunu duyurdu. Basında yer alan haberlere göre, tutuklanan casusların otobüs şoförü olarak çalıştıkları ve önceki evlilikleri de dahil toplam 5 çocukları olduğu bildiriliyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir