• DOLAR 32.377
  • EURO 35.052
  • ALTIN 2325.606
  • ...
Almanya`ya Muhammedi güneş doğdu - video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ALMANYA - Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed`in (s.a.s) mübarek veladetlerinin yıl dönümü münasebeti ile geçtiğimiz yıl Kutlu Doğum etkinliği düzenleyen Giessen Peygamber Sevdalıları yoğun ilgi üzerine bu yıl tekrardan sıcak bir ortamda Peygamber Efendimizin anıldığı ve anlatıldığı bir etkinlik gerçekleştirdi

Hafızlık öğrencisi Emre Değer`in Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın sunuculuğunu Muhammed Seçkin yaptı. Türkçe, Zazaca ve Almanca dillerinde kısa bir selamlama konuşmasını yaptıktan sonra sunumunu gerçekleştiren Seçkin, tüm katılımcılardan salâvatlara eşlik etmelerini istedi.

Önceliğimiz Peygamberin rehberliğidir
Giessen Peygamber Sevdalıları adına selamlama konuşmasını yapan Münir Kılıçaslan, Zazaca ve Türkçe dillerinde programa katılan tüm Peygamber Sevdalılarına teşekkür de bulunarak Mevlidlerini kutladı. "Peygambere tabi olarak maddi ve manevi hayatımızı imar edelim" diyen Kılıçaslan, "Şüphesiz ki Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.s) ümmetine çok düşkün ve şefkatli olan bir Peygamberdir" dedi.

Bu gün yaşayan insanlar için en büyük sorunlardan birinin Hz. Peygamberin örnek ahlakı ile köprü kurulamamış olmasından kaynaklandığını ifade eden Kılıçaslan, "Hz. Peygamberin yolumuzu aydınlatan mesajlarını ve bizler için hayat rehberi olan yaşam şeklini her zaman için öncelikli kılmalıyız" şeklinde konuştu.

Yapılan selamlama konuşmasının ardından Kürtçe, Türkçe ve Zazaca dillerinde Mevlid okundu. Mücahit Kılıç Türkçe, Murat Göktaş Zazaca ve Samet Okutan da Kürtçe dillerinde Mevlid okudular. Okunan Mevlidi Şerif`in ardından Susa ve Vahdet İlahi Grupları Peygamber Efendimiz üzerine bestelenen ilahi ve marşları seslendirdiler.

Dünya ve ahiret saadeti için tek yol İslam`dır
Programa Hollanda`dan konuşmacı olarak katılan Molla Mücahit Kılıç, uzak yakın demeden etkinliğe iştirak edenlerin Peygamber Sevdalıları olduklarını söyledi. "Hz. Peygamber`e (sav) getirilen salâvatların içten olmasının bu sevginin göstergelerinden biridir" diyen Kılıç, "İslam düşmanlarının Peygambere yönelik hakaretleri arttıkça Peygamber Sevdalılarının da Hz. Peygambere olan sevgileri ve sevdaları artmıştır. Cenab-ı Allah, Hz. Peygamberi güzel misaller ve örneklikleri ile beraber Kur`an-ı Kerim`de zikretmiştir. İşte bizler de İslami yaşamın şekillerini dünya ve Ahret hayatının saadetini istiyorsak O`na yani Hz. Muhammed`e tabi olmalı, onun izinden yürümeli ve onun güzel ahlakını rehber edinmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Peygamberi anmak büyük bir onurdur
Allah`ın Peygamberini anmak bizler için büyük bir onurdur diyen Kılıç, "Sakın ola dünya metaları bizleri Allah`ın peygamberini anmaktan geri bırakmasın. Bizler hem malı hem canı Allah için olan Peygamberin ümmetiyiz ve unutmamalıyız ki bizlerin de malları ve canları Allah için olmalıdır" dedi.

Molla Mücahit Kılıç`ın konuşmasını dua ile tamamlamasının ardından Mevlana ve Botan Kız İlahi Grupları sahne aldı. Okunan ilahilerle beraber salonda coşkulu anların yaşandığı gözlendi. Mevlana ve Botan Kız İlahi Gruplarının okudukları ilahilerden sonra programa 15 dakikalık Namaz molası verildi.

Programa verilen 15 dakikalık aradan sonra genç ve yeni bir ekip olan Umut İlahi Grubunun seslendirdiği ilahi ve marşlarla program tekrar başladı.

Türkçe, İngilizce ve Zazaca dillerinde okunan İlahilerin ardından cahiliye döneminde kız çocuklarının diri diri toprağa gömülmesi hadisesini canlandıran tiyatro gösterimi Almanca dilinde sahnelendi. Tiyatro gösterimi esnasında kimi Peygamber Sevdalılarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Tiyatro gösteriminin ardından programa konuşmacı olarak katılan Muhammed Dündar Hoca, Kutlu Doğum programının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkürde bulunarak konuşmasına başladı. "Allah tüm Peygamber Sevdalılarından razı olsun" diyen Dündar, böylesi programların artarak devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Program, sunucu Muhammed Seçkin`in Asr suresini okumasıyla sona erdi.
(Zafer Korkut/Basri Özmen - İLKHA)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir