• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.488
  • ...
Sapkınlara yemek vermeyen işletmeciye hapis cezası!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ankara'da sapkınlara servis yapmadıklarını belirten ve sapkın kişileri işletmenin dışına çıkartan lokantanın sahibi ve şef garsonu hapis cezasına çarptırıldı.

Olay 4 yıl önce yaşandı!

Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi, 3 sapkını işletmesine almayan ve servis açmayan Köroğlu İşkembecisi işletmecisi ve çalışanına hapis cezası verdi. Ankara’da bulunan Köroğlu İşkembecisi 2017 yılında, yemek yemeye giden 3 kişiye servisleri toplayarak “İçeri giremezsiniz, patronun kesin emri var travestilere servis açmıyoruz” yanıtı verdi.

“Nefret suçu” sayıldı

Ankara 15. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın son duruşmasında, kişileri lokantaya kabul etmeyen ve onlara hakaret ettiği öne sürülen Köroğlu İşkembecisi’nin işletmecisi O.G.D. ve şef garsonu Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 122. maddesi uyarınca hapis cezası aldı. Hapis cezası alan O.G.D. ve şef garson hükmün açıklanmasının geriye bırakılması nedeniyle tutuklanmadı ancak beş yıl içinde bir başka suç işlemeleri durumunda cezaları infaz edilecek.

TCK'nın 122'nci maddesi şöyle:

"(1) Dil, ırk, milliyet, renk, cinsiyet, engellilik, siyasi düşünce, felsefi inanç, din veya mezhep farklılığından kaynaklanan nefret nedeniyle;

  1. a) Bir kişiye kamuya arz edilmiş olan bir taşınır veya taşınmaz malın satılmasını, devrini veya kiraya verilmesini,
  2. b) Bir kişinin kamuya arz edilmiş belli bir hizmetten yararlanmasını,
  3. c) Bir kişinin işe alınmasını,
  4. d) Bir kişinin olağan bir ekonomik etkinlikte bulunmasını, engelleyen kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır."

Bu haberler de ilginizi çekebilir