• DOLAR 32.371
  • EURO 35.011
  • ALTIN 2325.545
  • ...
Bitlis’te "Bi hareketine bakar hayat" bilgilendirme programı gerçekleştirildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bitlis Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan arama kontrol noktasında gerçekleştirilen programa katılan Bitlis Valisi Oktay Çağatay, il genelinde 200 personelle yapılan bilgilendirme uygulamasında, sürücülere maske ve broşür dağıttı.

Vali Çağatay, geçtiğimiz günlerde bunun bir yansımasını billboardlarda, medyada gördüklerini, ‘Bir hareketine bakar hayat’ sloganı ile yürütülen çalışmalar sonucunda emniyet kemeri kullanımında Türkiye’de yüzde yüzü temin etmek amacında olduklarını söyledi.

Çağatay, "Bitlis’te Emniyet Müdürlüğü önünde birlikte bilgilendirme programı gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de trafik kazalarının azaltılması için İçişleri Bakanlığı tarafından uzun süredir ciddi bir politika yürütülüyor. Allah’a şükürler olsun ki Bitlis’te bizler güzel sonuçlar alıyoruz. Şu anda Türkiye’nin bütün kontrol noktalarında başta İçişleri Bakanımız olmak üzere, Bakanlar, valiler, emniyet müdürleri, jandarma komutanları gibi herkes vatandaşlarımıza emniyet kemerinin önemini anlatan bir bilgilendirme faaliyeti yürütüyor." dedi.

Açıklamasının devamında Çağatay, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz günlerde bunun bir yansımasını billboardlarda, medyada gördük. 'Bi hareketine bakar hayat' sloganı ile yürüttüğümüz bu faaliyetle emniyet kemeri kullanımında Türkiye’de yüzde yüzü temin etmek, vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak istiyoruz. Şunu biliyoruz ki, emniyet kemeri kullanılan durumlarda gerçekleşen trafik kazalarında yüzde 66 oranında bir koruma sağlıyor. Bu ve benzeri istatistikler, emniyet kemeri kullanmanın önemini anlatıyor. İnşallah Bitlis’te de gerçekleştirdiğimiz bu bilgilendirme ve denetimin ardından vatandaşlarımızın hassasiyetini artıracağız. Vatandaşlarımıza kazasız ve sağlıklı günler diliyoruz. Şu andaki denetimde trafik ekiplerinin yanı sıra diğer şubelerden de arkadaşlarımızı ekibe dahil ettik. 200 personelimizle bilgilendirme ve denetim faaliyetimizi sürdürüyoruz. Zaten günün diğer zamanlarında denetimlerimizi sürdürüyoruz. Ancak bugün bilgilendirme faaliyeti geniş katılımlı olsun istedik." (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir