• DOLAR 32.373
  • EURO 35.012
  • ALTIN 2325.667
  • ...
Adalet Bakanı Gül, Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın yeni hizmet binası açılış törenine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Adli tıp işlemlerinin daha ivedili bir şekilde yapılabilmesi amacıyla Adalet Bakanlığı tarafından Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesinde Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nın yeni hizmet binası inşa edildi.

 

Yeni hizmet binasının açılış törenine katılan Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yeni inşa edilen bu hizmet binasının adli hizmetlerin gecikmesinin ve oluşan mağduriyetlerin önüne geçeceğine vurgu yaptı.

Bazı laboratuvarların Diyarbakır'da bulunmaması sebebiyle farklı illerden bu konuda destek alındığını belirten Gül, "Bu laboratuvarların Diyarbakır'da bulunmaması adli hizmetlerin gecikmesine ve vatandaşlarımızın mağduriyetine sebebiyet veriyordu. Bugün bu binayla beraber içindeki laboratuvar ve personelin istihdamıyla Diyarbakır'ımız adli hizmetler alanında çıtayı yükseltecektir." dedi.

Türkiye'de 2002 yılında 25 yerde adli tıp hizmeti verilirken bugün 70 ilde hizmet verildiğinin altını çizen Gül, " Artık DNA'sıyla kimya laboratuvarlarıyla bölgedeki kardeşlerimiz başka yerlere bu hizmetleri göndermeyecek, yargısal alanda da daha güçlü bir şekilde tesisine katkı sağlayacaktır. Bu bina ve laboratuvarları Diyarbakır'ımıza, adalete erişim noktasında büyük bir aşama olarak görüyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir