• DOLAR 32.541
  • EURO 34.785
  • ALTIN 2493.639
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Kurum Ağrı'da temel atma ve hizmet aracı teslimat törenine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Havayolu ile Ankara'dan Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanına inen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'u il protokolü karşıladı.

Ulu Cami'de Cuma namazını kılan Bakan Kurum ve beraberindekiler buradan Hürriyet Mahallesi'nde bulunan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından finansmanı üstlenen mahalle konağı, anaokulu temel atma töreni ve Ağrı Belediyesi hizmet araçları teslim törenine katıldı.

Programda Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan kısa bir konuşma yaptı.

Temel atma töreni öncesi konuşan Bakan Kurum, yürütülen çalışmaların Ağrılılara güzel hizmet vereceğini belirtti.

Bakan Kurum, "Bursa Büyükşehir Belediyemizin Ağrılı kardeşlerimizi, çocuklarımız, gençlerimiz için işte hemen yanı başımızda bulunan Hürriyet Mahallesi konağımızın yine burada yapılacak anaokulu ve kreşimizin yine Ağrılı kardeşlerimize daha iyi hizmet verebilmek için belediyemizin hizmet araçlarının teslim töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. İnşallah buradaki programımızın ardından da Ağrı ekonomisini canlandıracak, üretim, istihdamına katkı sağlayacak dev kırsal dönüşüm projesinin temelini de yine sizlerle heyecanla, coşkuyla atacağız. Kıymetli misafirler bugün Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Ağrı Belediyemizin kardeşlik nişanesi olacak mahalle konağımızın şehrimizde yeni buluşmaların toplantıların inşallah adresi olacaktır. İçerisinde taziye evinin, muhtarlığın, kreşin, kütüphanesinin çok amaçlı salonunun yine mescidinin bulunduğu bu kıymetli, güzel bu güzide eserimiz şehrimizin kalbinde, şehre kimlik katacak, değer katacak tüm Ağrılı hemşerilerimize hizmet verecektir." ifadelerini kullandı.

Daha sonra kürsüye çıkan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Alinur Aktaş ise şunları söyledi:

Kardeşlik kapsamında değerli dostum Savcı Sayan ile dönem dönem neler yapabiliriz diye istişarelerde bulunuyoruz. Araç takviyelerimiz oldu, bunun yanında çok arzu ettiği özellikle mahalle konağımız ve anaokulumuz ile alakalı çalışmamızın da bugün startını vermiş olacağız.

Konuşmaların ardından mahalle konağı, anaokulu temel atma töreni için İl Müftüsü Tandoğan Topçu bir dua yaptı. Yapılan duanın ardından temel atma töreni gerçekleştirildi. Son olarak Bakan Kurum ve beraberindekiler Ağrı Belediyesi hizmet araçlarının teslim törenine katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum Ağrı Valisi Osman Varol'u makamında ziyaret ettikten sonra TOKİ tarafın yapımı gerçekleştirilecek olan 314 ahırın temel atma törenine katılacak. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir