• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
İran`dan HÜDA-PAR` a ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Diyarbakır`da gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğine katılmak üzere İran Kürdistan Bölgesinden gelen bir heyet, Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Van il teşkilatını ziyaret etti. Heyeti, İl Başkanı Av. Rasim Saygın ve Başkan Yardımcısı Fevzi Doğan karşıladı.

Ziyarette İran heyeti adına konuşan Molla Rıza, "Allah`u Teâlâ`nın Kur`an`da müjdelediği gibi, kendilerine zulmedilmiş olan Müslümanlar ve cemaatler ilerleyecek. Zalim ve despot olan cemaatler ise gerileyecektir. Mazlum olan Kürt halkımız gençleriyle, cemaatleriyle iki şeyi istemektedir. Birincisi Allah`tan dinlerini kendilerinden almamasını, yani Kur`an-ı Kerim ve Resulullah`ın sünneti üzerine yol yürümeleri, ikincisi de, halklarının hakkı" dedi.

Günümüzde halk ile dinin birbirinden uzak tutulduğuna değinen Molla Rıza, "Kimileri sadece dini istiyor, kimileri de sadece milleti yani halkı istiyor. Milliyetçilik yapıyor. Ancak gerçek Müslüman hem dinlerini hem de milletinin saadetini istiyor ve bunun için çalışıyor. İnşallah insanlar Kur`an`ın hükümlerini ve Resulullah`ın sünnetini hayatlarına hâkim kılarlar" ifadelerini kullandı.

Hür Dava Partisi yetkililerini tebrik eden ve partilerinin hayırlı olması temennisinde bulunan Molla Rıza, "HÜDA- PAR da inşallah insanların hidayetlerine vesile olur" diye konuştu.

Ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getiren HÜDA-PAR İl Başkanı Av. Rasim Saygın ise, heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. (Murat Dalgın-İLKHA)
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir