• DOLAR 32.367
  • EURO 34.981
  • ALTIN 2325.254
  • ...
Batman Üniversitesi enerji alanında pilot üniversite seçildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Üniversitelerin hem bulundukları bölgeye olan katkılarını arttırmak hem de belirli alanlarda ihtisaslaşmaya teşvik etmek amacıyla özellikle 2006 yılı sonrasında kurulmuş olan yükseköğretim kurumlarına yönelik "Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması" çalışması Haziran 2015'te YÖK ve Kalkınma Bakanlığının iş birliğiyle başladı.

“Petrol şehri Batman artık enerji şehri olarak da anılacak”

Enerji alanında ihtisaslaşma ile bölgedeki enerji işletmelerinin nitelikli eleman eksikliğinin giderilip eğitim sırasında uygulama imkânı sunulacağını ve yeni istihdam alanlarının oluşturulacağını belirten Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman’ın “Petrol Şehri” olarak anılmasının yanı sıra “Enerji Şehri” olarak da anılacağını söyledi.

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması projesini çok önemsediklerini anlatan Rektör Demir, Batman Üniversitesi olarak enerji konusunda önemli çalışmalar yaparak bu sürece hazırlandıklarını kaydetti.

Demir, üniversitede bugüne kadar enerji alanında ihtisaslaşmak için alanında uzman akademisyen istihdamı, alanla ilgili lisans ve lisansüstü programlar açılmasının yanı sıra Dicle Elektrik Dağıtım Şirketi ile iş birliği protokolü imzalanması gibi çalışmalar yapıldığını ifade etti.

Prof. Dr. İdris Demir, petrol üretiminde verimin artırılacağı kamu-üniversite-sanayi projesini tamamlayarak ulusal ölçekte geniş katılımlı bir Enerji Zirvesi de düzenlendiklerini vurguladı.

“Pilot üniversite misyonuyla enerji alanında projeler üreteceğiz”

Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin pilot üniversite misyonuyla enerji alanında yapılan çalışmalara öncelik vereceğini belirtti.

Batman ilindeki paydaşlarla ortak hareket ederek hem nitelikli personel yetiştirilmesine hem de enerji kaynaklarının verimli kullanılmasında gerekli teknolojiyi sağlamaya katkı sunacaklarını anlatan Rektör Demir, TPAO Batman Bölge Müdürlüğü, TÜPRAŞ Batman Rafineri ve EPDK’nın ihtiyaç duyduğu araştırma geliştirme faaliyetlerinin yapılmasının sağlanması ile kurumların yaşadığı sorunlara akademik bir yaklaşım sunulacağını dile getirdi.

Rektör Demir, bu sayede öğrencilerin de akademik ve pratik anlamda gelişiminin sağlanacağının da altını çizdi.

“Enerjide pilot üniversite olmanın gururunu yaşıyoruz”

Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesinin, üniversitelerin hem bölgesel kalkınma hem de bulundukları illerdeki değerlerle ihtisaslaşmalarını içerdiğini açıklayan Rektör Demir, enerji alanında pilot üniversite seçilmenin gururunu yaşadıklarını söyledi.

Bulundukları bölgenin enerji alanında ön plana çıktığını, doğal zenginlikleri ile bütünleşen Batman’ın sosyo-ekonomik yönden kalkınmasına ve üretilen projelerin sahada hayat bulmasına imkân sağlayacaklarını ifade eden Prof. Dr. İdris Demir, üniversitenin enerji alanında pilot üniversite seçilmesinin üniversiteye ve şehre hayırlı olmasını diledi.(İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir