• DOLAR 32.367
  • EURO 35.069
  • ALTIN 2325.165
  • ...
"Bir Damla Bin Umut" kan bağışı kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Beşir Derneği ve TÜMSİAD tarafından "Bir Damla Bin Umut" sloganı ile kan bağışı kampanyası düzenleniyor. 27-28 Nisan 2013 tarihlerinde Batman'ın en büyük alışveriş merkezi olan Batman Park AVM'de Kızılay ile ortaklaşa düzenlenecek kampanya hakkında bilgi veren Beşir Derneği Batman Şube Başkanı Dr.Tarık Değer, "Beşir Derneği, her ihtiyaç sahibinin ihtiyacını karşılamak için tüm alanlarda var gücüyle çalışmaktadır. Bu vesile ile haftasonu 'Bir Damla Bin Umut' sloganıyla kan bağışı kampanyası düzenleyeceğiz" dedi.

 

Değer, açıklamasının devamında, "İnsan hayatının kurtulmasına vesile olacak kan bağışı, bir insanı mutlu etmeye ve o mutluluğu kendi içimizde yaşamaya en güzel örnektir. Beşir Derneği bu düşünce doğrultusunda Kızılay ile birlikte 2012 yılında İstanbul'da düzenlediği kan bağışı kampanyasında 10 bin ünite kan toplamıştır" ifadelerini kullandı.

 

Kan bağışının yaşam için önemli olduğuna işaret eden Değer, "Ülkemizde her yıl 2 milyona yakın kan ihtiyacı oluşmaktadır. Bu ihtiyaç çoğunlukla acil durumlarda hasta yakınlarından karşılanmaktadır. 18-65 yaş arası olan bulaşıcı hastalığı veya riski olmayan 50 kilo üzerinde her sağlıklı insan kan bağışlayabilir. Mart itibariyle yurt genelinde 237 noktada en yaygın bağış kampanyasını yürüten Beşir Derneği, 2013 yılında 25 bin ünite kan bağışı hedefiyle çalışmalarına devam etmektedir. Semerkand Vakfı ve TÜMSİAD'ın da destek verdiği kampanyamıza vatandaşlarımızı destek vermeye çağırıyoruz"dedi. (Cevher Ekinci-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir