• DOLAR 32.551
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2490.31
  • ...
İşgal güçleri Gazzeli balıkçılara ateş açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Filistin Enformasyon Merkezinin görgü tanıklarına dayandırdığı haberine göre, İsrail askerleri Filistinli balıkçıları korkutup geriye çekilmelerini sağlamak amacıyla hücumbotlardan havaya ve teknelere doğru ateş açtı.
 
Filistinli balıkçıların olay sırasında İsrail`in Gazze Şeridi`ne uyguladığı abluka kapsamında avlanmalarına izin verdiği üç mil sınırı içinde avlanmaya çalıştıkları bildirildi.
 
İsrail, Gazze sahil şeridini işgal ettiği 1967 yılında Gazze`nin dış dünyayla deniz bağlantısını kesti. O tarihten bu yana sadece birkaç tekne İsrail`in deniz ablukasından kurtularak Gazze`ye ulaşabildi.
 
İsrail`in Gazze Şeridi`ne uyguladığı deniz ablukası Oslo Anlaşması`nda da korundu fakat Filistinli balıkçılara 20 deniz miline kadar avlanma izni verildi. İsrail daha sonra bu mesafeyi önce El-Aksa İntifadası sonrası sekiz mile ve ardından da Gazze`ye abluka uygulamaya başlamasıyla birlikte üç mile düşürdü. Filistinli gruplarla yapılan son ateşkes anlaşmasında avlanma mesafesini altı mile çıkarmayı taahhüt eden İsrail bu sözünü yerine getirmedi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir