• DOLAR 32.578
  • EURO 35.037
  • ALTIN 2426.092
  • ...
Ergani Kardeş-Der`den Suriyeli aileye yardım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Ergani`de yaptığı faaliyetlerle adından sıkça söz ettiren Kardeş-Der, Suriye`deki çatışmalardan dolayı Ergani`ye gelip yerleşen Abdullah ailesine yardımda bulundu. Amr Abdullah ve Adl Abdullah isimli iki kardeş, hanımları ve 7 çocukla beraber Serekani`den (Resul`eyn) Ergani`ye gelip yerleşti. İki kardeş aile Adnan Menderes Mahallesindeki bir evde birlikte yaşıyor.
 
Ergani Kardeş-Der Abdullah ailesine temel gıdalardan oluşan yardım paketleriyle birlikte halı, un ve sebze yardımında bulundu. Ailenin durumunu yerinde inceleyen Kardeş-Der Başkan Yardımcısı Mustafa Öz; "Suriyeli kardeşimizin bize başvurması sonrası evi bizzat ziyaret edip ilk etapta kendilerine temel gıda yardımında bulunduk. Evin ihtiyaçlarını yerinde tespit edip kendilerine un, halı ve sebze yardımında bulunduk. İnşallah en kısa zamanda evin kalan ihtiyaçlarını da karşılarız" dedi.
Kendisinin terzi, ağabeyinin de şoför olduğunu dile getiren Amr Abdullah; "Ergani`de çalışabilecek iş arıyoruz. Kimseye yük olmak istemiyoruz. Ülkemizdeki çatışmalar biter bitmez oraya gideceğiz" şeklinde konuştu.
(Veysi Buran - İLKHA)

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir