• DOLAR 32.367
  • EURO 35.184
  • ALTIN 2323.966
  • ...
Van'da yüzlerce fidan toprakla buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

İpekyolu Belediyesi tarafından düzenlenen fidan dikme etkinliğine, Necip fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

 

İpekyolu ilçesine bağlı Bostaniçi Mahallesi, Fahrettin İnan Parkı'nda yapılan etkinliğe İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın da katıldı.

Öğrencilerle beraber fidan diken Kaymakam Aydın, ağaç dikilen alanı gezerek mahalle muhtarı ve birim müdürlerinden bilgi aldı.

Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Aydın, dikilen her bir fidanın dünyayı daha yaşanabilir kılacağını belirtti.

Aydın, "Bugün Cumhurbaşkanımızın talimatları ile tüm Türkiye'de fidan dikim etkinliğimiz bulunmaktadır. Her bir fidanın geleceğe gençlerimizi taşıyacağı, geleceğe dünyamızı taşıyacağımız bir etkinlik olarak bakıyoruz. Her bir fidanın dünyamızı korumak amacıyla, dünyaya renk verecek bir umut olma noktasında bakıyoruz." dedi.

Sadece fidan dikme etkinlikleri ve ormanları arttırmakla değil aynı zamanda mevcut ormanları da koruma noktasında herkese çok büyük görevler düştüğünü söyleyen Aydın, "Çevremizi korumaya devam etmeliyiz. Sürdürülebilir bir dünya için sürdürülebilir bir çevre için bize çok büyük görevler düşüyor. Gerek orman yangınlarına karşı vatandaşlarımızın duyarlılığı, gerekse de bizim bu tür faaliyetlerle orman varlığımızı arttırmaya yönelik faaliyetlerimiz İnşaallah Türkiye'yi daha yaşanabilir ve yeşil ülke olarak geleceğe taşıyacaktır." ifadelerini kullandı.

Fidan dikme etkinliğine katılan öğrenciler de bu tür etkinliklerde yer almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir