• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siirt’te imam hatip öğrencilerine giyim ve ayakkabı yardımı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

ÖNDER Siirt Şubesi Siirt İbrahim Hakkı Hazretleri Kız İmam Hatip Ortaokulunda yapılan yardım öncesi bir konuşma yapan ÖNDER Siirt Şubesi Başkanı Sabahattin Ataker, imam hatip okullarının geçmişte yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

28 Şubat döneminde imam hatiplerin büyük bir darbe yediğini, önlerine de büyük setler çekildiğini ifade eden ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever ise o dönem neredeyse imam hatiplerin sayısının yok denecek kadar azaldığına dikkat çekti.

Öğrencilerinin şuurlu olmaları için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Doğrusever, “ÖNDER Siirt Şube Başkanlığı olarak il ve ilçelerimizde bulunan imam hatip okullarına ara ara ziyaretler yapıyoruz. Bugünde Siirt İbrahim Hakkı Kız İmam Hatip Ortaokulunu ziyarete geldik. Öğrencilerimizle buluştuk. Tabi bu okullarımızı ziyaret ederken bir nebze olsun nefesleniyoruz. Öğrencilerimizin varsa bir eksiklikleri gidermeye çalışıyoruz. Ama çok şükür imam hatip okulları ve öğrenci sayıları olsun yeterli bir seviyeye geldik. Tabi bu yeter mi? Yetmez.” dedi.

Konuşmasının devamında Doğrusever, “İmam hatipleri daha ileriye taşımak için üzerimize düşen vazifeyi yapmak mecburiyetinde hissediyoruz. 28 Şubat döneminde bu kadar güçlü sivil toplum kuruluşları yoktu, belki olmuş olsaydı imam hatipler bu duruma düşmezdi. Bizler sorumluluğun bilinciyle hareket ederek okullarımızı yalnız bırakmamaya, öğrencilerimizin daha bilinçli, şuurlu olmaları için elimizden gelen her türlü çalışmayı yürütüyoruz.” diye konuştu.(İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir