• DOLAR 32.349
  • EURO 35.124
  • ALTIN 2303.182
  • ...
Sağlık Bakanlığından atama açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Resmî Gazete'deki ilana göre tabip, uzman tabip, diş tabibi, uzman diş tabibi ve eczacı bölümleri için ilk defa veya yeniden yapılacak atama başvurularının 12-16 Kasım 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceği bildirildi.

Kurum ve kuruluşların ihtiyacı için yapılacak olan atama ilan edilen takvim çerçevesinde noter tarafından sistem üzerinden kurayla gerçekleştirilecek.

Kurada eczacı unvanlı adaylar için iki ayrı yerleştirme yapılacak, diğer unvan ve branşlar için sadece ikinci yerleştirme işlemi uygulanacak.

Başvurular, Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün "https://yhgm.saglik.gov.tr" internet sitesinde yer alan Personel Bilgi Sistemi (PBS) üzerinden, e-Devlet Kapısı kimlik doğrulama sistemiyle girilerek belirlenen süre içerisinde yapılabilecek

Kura müracaatında bulunup başvurusunu iptal ettirmek isteyenler, 17 Kasım'dan 30 Kasım saat 18.00'e kadar PBS üzerinden elektronik ortamda işlemlerini yapabilecek. İptal edenler, bu kuraya yeniden başvuruda bulunamayacak.

İnceleme neticesinde uygun görülmeyen başvurular, ret gerekçeleriyle, tebligat yerine geçmek üzere PBS üzerinden ilan edilecek. Elektronik ortamda itirazlar alınacak ve sonuçlar PBS üzerinden açıklanacak. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir