• DOLAR 32.331
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2296.53
  • ...
Hafta Sonu Günleri Değişebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Suudi Arabistan’da Kral ve hükümete danışmanlık yapan Şura Konseyi, Körfez ülkesinin normalde Perşembe-Cuma olan haftasonu günlerini değiştirmesi tavsiyesinde bulundu.

Konseyin ülkedeki şirketlerin bu şekilde yurtdışındaki ortaklarıyla daha iyi çalışabilecekleri açıkladığı belirtildi.

İslamiyet’te Cuma kutsal gün olduğundan tatil olurken, diğer tatil gününün Cumartesi’ye kaydırılabileceği ifade edildi.

Dubai merkezli finansal danışmanlık şirketi BMO Global Asset Management’ın Ortadoğu ve Kuzey Afrika birimi İdari Direktörü Firas Mallah, “Olası bir değişikliğin iş dünyasına büyük rahatlık getireceğine inanıyorum. Batı ile Suudi Arabistan arasında sadece üç haftaiçi günü birbirini tutuyor” dedi.

CNBC yayınına katılan Suudi Arabistan merkezli diğer bir finansal danışmanlık şirketi MASIC’in Başyatırım analisti John Sfakianakis, “Bu öneri oldukça olumlu bir adım. Ülkedeki verimliliği ve diğer ülkelerle olan işbirliğini artıracak bir yaklaşım” diye devam etti.


İŞ DÜNYASINA DESTEK ARTARKEN…

Şura Konseyi’nden gelen bu öneri tam da Suudi Arabistan’da Kraliyet’in iş dünyasına verdiği desteği artırdığı bir dönemde geldi.

Suudi Arabistan şu anda 727 milyar dolarlık bir ekonomi ve Ortadoğu’nun en büyük ve en hareketli borsasına sahip. Ülkede petrol bağımlılığı azaltılmaya çalışılıyor. Krallık bu bağlamda genç ve hızla artan nüfusuna yeni iş kolları kurmanın yollarını arıyor.


MUHALEFET SERT OLABİLİR

Haftasonu günlerinin değişmesi önerisine din adamlarından sert bir muhalefetin gelme olasılığı söz konusu.


ORTADOĞU’DA PERŞEMBE-CUMA TATİL YAPAN TEK ÜLKE

Suudi Arabistan şu anda Körfez ülkeleri arasında Perşembe-Cuma haftasonu tatili yapan tek ülke.

Daha önce aynı durumda olan Umman, bu ayın başında haftasonu günlerini Cuma-Cumartesi olarak değiştirdiklerini açıkladı.

Umman Mayıs ile birlikte yeni haftasonu günlerini başlatacak.

(CNBCE.COM)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir