• DOLAR 32.383
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.779
  • ...
Kırsal kalkınma yatırımlarına hibe desteği kapsamında proje taleplerinin kabulü başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kayseri Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin düzenlediği basın toplantısında, üreticinin bu projelerden istifade etmesi çağrısında bulundu.

Şahin, “Tarımsal kalkınmanın ancak verimliliğe dayalı yatırımların artırılması mümkün olduğu bir gerçektir. Tarımda büyümenin reel üretimini artışının kalkınmanın sürdürülebilirliğini sağlamak, tarımsal üretimi yapan işleyen pazarlayan yatırımcıların her zaman yanlarında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyoruz. Tabii bu amaçla da bu tür üreticilerimizi desteklemek ve onlara yol göstermek için de tüm ekip arkadaşlarımızla beraber yardımcı olmaya çalışıyoruz. Bakanlığımızın 3. dönemde 2006 ile 2020 yılları arasında uygulanan kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında tabandan tavana tüm herkesin faydalanabileceği yatırımların ilimizde de daha fazla artırılması için özellikle yerel kalkınma ve örgütlenmenin geliştirilmesi, istihdam yaratma, potansiyeli olan üreticilerimizin gelirlerinin artırılması ve çeşitli küçük ölçekli de olsa tarıma dayalı yatırımların ilimizde artırılması için bu desteklemeleri 2025 yılına kadar uzatılması kararı bakanlığımızca alınmıştı. İki ayrı kapsam içerisinde bunu değerlendirmemiz gerekiyor; birinci kapsamımızda destekleme kapsamındaki ana unsurlardan bir tanesi ekonomik yatırımların desteklenmesi. Burada da yatırım niteliği yeni tesis ise eğer 3 milyon 500 bin liraya kadar olan yatırımlar da eğer yatırım niteliği başlamış bir yatırımın ve tamamlanması, sonlandırılması amacıyla yapılıyorsa şayet 2 milyon 500 bin liraya kadar olan yatırımlarda ve yatırım niteliği sadece kapasite artırımı ya da modernizasyon kapsamında ise 2 milyon liraya kadar olan yatırımların KDV hariç tutarlarını yüzde ellisini bakanlığımızca destekliyoruz. Bu kapsamda hayvancık tesislerinden mantar üretimine, kırmızı et ya da kanatlı işleyen parçalayan tesislerden birçok alanda desteklerimiz devam etmekte. Bununla ilgili başvuru süresi 31.10.2021 tarihinde başlamış olup, nihai sürede 21.01.2022 tarihinde saat 23.59 itibariyle sona erecektir.” diye belirtti.

“Ekipman alımlarında yüzde elliye kadar KDV hariç tutarı destekliyoruz”

Bir diğer destekleme kısmının ise ekonomik yatırımların desteklenmesi olduğunu belirten Şahin, “Burada da tarımsal amaçlı faaliyet gösteren tüm yatırımcıların desteklenmesi ve ellerindeki alet ekipmanlarının modernize edilmesi amacıyla her bir üreticimize 1 adet başvuru olmak üzere 300 bin liraya kadar yapacakları alet ekipman alımlarında yüzde elliye kadar KDV hariç tutarı destekliyoruz. Yani bu pulluktan, taş toplama makinesine, mibzerden römorka kadar olacak tüm alacakları, alet ekipmanlarda 300 bin lirayı geçmeyecek tutarın KDV hariç tutar yüzde ellisini bakanlık tarafımızdan destekleyeceğiz İnşallah. Ayrıca küçük ayda işletmelerindeki yeni tesis yapımı, yapımına başlanmış ancak tamamlanmamış olan tesislerin tamamlanabilmesi, kapasitesinin artırılabilmesi amacıyla da beraberinde yeni bir teknolojiye geçeklerse de 600 bin liraya kadar yapacakları yatırımların KDV hariç tutarının yüzde ellisi bakanlığımızca hibe edilecektir. Bunlarda ki başvuru süresi 31.10.2021 tarihinde başlamış olup, 17.12.2021 tarihinde saat 23.59 itibariyle sonlanacaktır.” dedi.

“Üreticilerimiz başvurularını yapmalılar”

Şahin, "Biz yatırım yapacak tüm üreticilerimizin bu sürenin uzatılmayacağı ihtimalini göz önünde bulundurarak, bir an önce hazırlıklarını yapmalarını ve bu hazırlıklar da alakalı tarımormangov.tr üzerinden başvuru yapabileceklerini, bu başvurular değerlendirildikten sonra İnşallah ilimizde, ülkemizdeki pastadaki en büyük payı almak adına biz gereken her türlü hazırlığımızı yapıyoruz. Bununla ilgili de bugün itibariyle başlayacağımız her ilçemizde birçok büyük mahallelerimizde de gece akşam saatlerinde oralar da sohbetler yapıp hangi yakınlarda nasıl bir yol izlemeleri konusunda da ekip arkadaşlarımızla beraber destek vermeye devam edeceğiz. İlimizde yapılacak olan yatırımların üreticilerimiz başta olmak üzere ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir