• DOLAR 32.377
  • EURO 35.06
  • ALTIN 2325.351
  • ...
İnternetten 2 Dakikada Vize Alınabilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

94 ülke vatandaşının Türkiye `ye giriş işlemlerini kolaylaştırmak amacıyla yeni bir uygulama başlatıldı. Dışişleri, İçişleri ve Maliye Bakanlıklarının birlikte gerçekleştirdiği E-Vize projesiyle yabancılar vize harcı ödemelerini kredi kartı ya da banka kartıyla elektronik olarak yapmak suretiyle vizelerini seri bir şekilde alabilecek. Elektronik vize, Türkiye`ye turistik veya ticari amaçlar için yapılan seyahatlerde geçerli olacak.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu , İçişleri Bakanı Muammer Güler ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek `le birlikte E-vize konulu basın toplantısına katıldı. Toplantıda Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, Elektronik Vize tanıtımı ile ilgili sunum yaptı. 2012 yılında Türkiye`ye 30 milyon turist geldiğini belirten Koru, "Bu proje ile havalimanlarında oluşan kuyrukların bitirilmesini amaçlıyoruz. 7 gün 24 saat esasına görev yabancı misafirlerimiz evlerinden ve ofislerinden olmak üzere her yerden elektronik ortamda vize alabilecek" diye konuştu.

E-Vize uygulamasının geçen hafta itibariyle hizmete girdiğini belirten Koru uygulamanın nasıl işlediğini şu şekilde anlattı: "Bakanlığımızın www.evisa.gov.tr internet adresinden başvuru yapılabiliyor. 94 ülkeyi ön koşulsuz ve belirli koşullar çerçevesinde olmak üzere 2 gruba ayırdık. Sayfamıza giren kişi ülke seçimi, pasaport türü ve hangi gün Türkiye`ye girmek istediğini belirleyecek. Bu bilgilerin ardından vize ile ilgili genel bilgiler doldurulacak. Ardından kişinin verdiği e-mail adresine bir aktivasyon maili atılacak. 40-45 saniye içerisinde vize ile ilgili başvuruyu alacağız. Gönderdiğimiz maile kişinin vereceği cevabın ardından gerekli ödemeyi yapması için bankasının internet adresine yönlendirilecek. Paranın ödenmesi ile birlikte elektronik vize verilmesi tamamlanacak. 1 haftada bu proje ile 2 bine yakın elektronik vize verdik. Başvuranlar arasında en az 2 dakika 14 saniye içinde vizesini alan oldu. Önümüzdeki 3-4 hafta içerisinde günde 3 bin kişiye elektronik vize vermeyi planlıyoruz."

Bu haberler de ilginizi çekebilir