• DOLAR 32.338
  • EURO 35.134
  • ALTIN 2302.013
  • ...
Karamollaoğlu: İnsanlarımız geçinemiyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karamollaoğlu; ''İktidarın elektrik tüketicisine borcu var. Çünkü TRT payı diye bir pay konmuş. Ben de bunu anlamıyorum. Her nedense elektrikte bir mantık var; doğrudan doğruya elektriğe zam yapacağınıza TRT diye bir pay konuyor. İthal edilen ürünler de bile TRT payı var. Ne alakası var TRT'nin ithal edilen telefonla? Fiyatlar farklı bir yolla arttırılıyor. Bunu hiç bir zaman anlayamadım. Yanlış bir yol. Dolaylı yoldan elektriğe zam yapmak vatandaşı da aldatmak anlamına gelse de vatandaş aldanmıyor. Vatandaş cebinden çıkan paraya bakıyor. AK Parti TRT payını kaldıracağını 19 yıl önce vaat etmişti. İktidara geldikten 3 ay sonra kaldıracaktı. Vatandaşın 19 yıl alacağı var iktidardan.'' dedi. 

Elektrik faturasındaki TRT payını kaldırmasının yüzde 1 etkisi olacağını söyleyen Karamollaoğlu;  ''Vatandaşta bir ümit doğdu elektrik faturalarımız ciddi manada azalacak diye. Vatandaş sevinmesin bunun elektrik fiyatlarına yansıması yüzde 1 civarında olur olmaz. Yüzde 20'si TRT vergilerden oluşuyor ama bunun yansıması çok daha farklı olacak. Vatandaş TRT payının kalktığının farkına bile varmayacak. Esas olanı yüzde 18'leri bulan KDV ve ÖTV gibi vergilerdir. Esas değişiklikler KDV'de ve ÖTV'de sağlanmalıdır. O zaman fiyatlarda Başta çiftçi ve sanayici olmak üzere kar edecekler ki bunun yanında da vergi ödeyebilsinler. Bu bir lüks eşya değil ki vazgeçeceksiniz. Elektriği kullanma mecburiyetindesiniz.'' ifadelerini kullandı. 

Asgari ücrete ilişkin de açıklamalarda bulunan Karamollaoğlu; ''Asgari ücreti insanların yaşamlarını garantiye alabilecekleri seviyeye çıkarılması gerektiğini savunuyoruz. İnsanlarımız geçinemiyor. Bir çocuk babasının çektiği sıkıntıyı görmüş babasının verdiği 10 lirayı geri cebine koymuş. Bir çocuk bile babasının çektiği sıkıntıyı anlamış. Bir 10 lirayı çocuğuna veremeyen babalar var. Enflasyon paranın değer kaybetmesi alım gücünün azalması demektir. Enflasyon yüzde 40 ise ben sana zam yaptım diyemezsiniz. Geçen sene 100 lira almış olan bir insana yüzde 40 enflasyon üzerinden ben sana zam yaptım ihya ettim diyemezsiniz. Yolsuzluk kalkacak, israf önlenecek. Üretime dönük olmayan bütün yatırımlar duracak. Parayı toprağa gömerseniz vatandaşa verecek parayı bulamazsınız.'' dedi. 

Bu haberler de ilginizi çekebilir