• DOLAR 32.568
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2491.435
  • ...
Fransa’nın cami kapatma kararına tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Fransa başta olmak üzere Avrupa’da Müslümanlara yönelik nefret söylemlerinin ve saldırıların bilinçli bir şekilde arttığını ifade eden Gültekin, Fransa'da cami kapatma kararının alınmasının siyasi bir karar olduğunu belirtti.

Gültekin, oysaki İslam tarihinde hiçbir dinin mabedine dokunulmadığını aksine mabetlerin korunduğuna dikkat çekti.

Son zamanlarda Avrupa’da camilere ve Müslümanlara yönelik saldırıların arttığına işaret eden Gültekin, bu saldırıların yeni olamadığını, haçlı seferlerinden bu yana devam ettiğini kaydetti.

“İslam’a düşmanlıkları yeni değil”

Fransa ve Avrupa’nın İslam’a ve camilere olan düşmanlıklarının yeni olmadığını belirten Gültekin, “Fransa’da camilere yapılan saldırılar sadece Fransa’da değil Avrupa’nın birçok ülkesinde bilinçli bir şekilde yapılmaktadır. Avrupa’nın şehirlerinde İslam’a olan düşmanlılarından dolayı camilere ırkçı saldırılar yapılmaktadır. Dünyadaki Müslümanlar bunu iyi değerlendirip, hesaplayıp bu oyunlara çok dikkat etmelidir. Fransa ve Avrupa’nın İslam’a düşmanlığı yeni bir düşmanlık değildir. Avrupa haçlı seferlerinden şu ana kadar İslam’a olan düşmanlıklarını gizlememişler ve bu düşmanlığı alenen açık bir şekilde yapmaktadırlar.” ifadelerini kullandı.

“İslam dini bütün ibadet yerlerine saygı göstermiştir”

İslam dininin diğer inançlara da saygısının olduğunu fakat sözde özgürlükçü Avrupa ülkelerinde bu hassasiyetin görülmediğini vurgulayan Gültekin, şöyle devam etti:

“Herkesin inancını rahat bir şekilde yaşayabileceği ülkeler diye sözde bildiğimiz Avrupa ülkelerinde camilere bu saldırılar yapılması çok abes, haksızlık ve büyük bir zulümdür. Peygamber efendimiz savaşlara çıktığı zaman hiçbir zaman ne Hristiyanların, ne Yahudilerin ne de diğer inançların mabetleri olsun kesinlikle saldırı yapılmayacağını tembihlemiştir. Yaşlılara, kadınlara, çocuklara ve ibadethanelerde görev yapan din adamlarına ve ibadethanelere kesinlikle kimse zarar vermeyecek demiştir. Müslümanlar olarak böyle bir gelenekten gelmekteyiz.”

“Avrupa’da cami ve mescitleri kapatma kararı bilinçli ve siyasidir”

“Kendilerini medeni ve özgürlükçü sayan özellikle Fransa ve Avrupa’da camilerin kapatılması ve yapılan saldırılar kabul edilebilecek bir şey değildir.” diyen Gültekin, “Avrupa’da cami ve mescitleri kapatma kararları bilinçli ve siyasi olarak yapılmaktadır. Avrupa çöküş içerisindedir. Bu çöküşü durdurmak için İslam’a ve camilere bu saldırılar yapılmaktadır. Elhamdülillah İslam Avrupa’da çığ gibi büyüyor. Üstad Bediüzzaman’ın değimiyle ‘Bir gün gelecek Avrupa İslam’a gebe olacak ve İslam’ı doğuracaktır’ elhamdülillah o doğum sancıları yaklaşmış ve doğum olacaktır.” diye konuştu.

“Bu kin haçlı seferlerinden şimdiye kadar olan bir kindir”

Avrupa’da İslam’a ve değerlerine yapılan saldırılar karşısında bütün dünya Müslümanlarının birleşmesi gerektiğini belirten Gültekin, aksi halde zulme maruz kalacak Müslümanların vebalinin ağır olacağını ifade etti.

Müslümanların birlik olmaları gerektiğini kaydeden Gültekin, son olarak şunları söyledi:

“Ülkemizde Hristiyanların mabetlerini tamir ediyoruz. Ve kimse gidip mabetlerini yıkmıyor. Biz onlar gibi yapmayacağız fakat onların anlayacağı dilden onlara cevap verilmesi gerekmektedir. Halk olarak, toplum olarak, Müslüman devletler olarak bunlara gereken cevabı verip gereken tedbirler almalıyız. Yoksa Allah muhafaza Avrupa’da yaşayan Müslüman kardeşlerimiz büyük zarar göreceklerdir.”(İLKHA)







Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir