• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonistler bu sözlere çok kızacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Doğruhaber

Siyonist işgal rejiminin Arap ülkeleri üzerinde normalleşme adı altında tasallut kurduğu yeni sürece İbrahim Anlaşması deniliyordu.

Siyonistler Araplar ile İbranilerin ortak atasına atıfla İbrahimî Din ortak paydasını gündeme getiriyorlardı.

Konu ile ilgili açıklama yapan El-Ezher Şeyhi Şeyh Ahmed Tayyib "İbrahimî din" kavramının rahatsız edici olduğunu söyledi.

İTİKAT ÖZGÜRLÜĞÜNE DARBEDİR

Bu kavramın  küreselleşme ve tarihin sonu  gibi terimlere benzediğini belirten Şeyh Ahmed Tayyib "Bu iddia, küreselleşme iddiası, tarihin sonu, küresel etik ve benzerleri gibidir. Ancak görünüşte, insan toplumunun birliğine, ittihadına ve çatışma nedenlerinin ortadan kaldırılmasına bir davettir. Ama aslında insanın en değerli varlıklarına, yani itikad özgürlüğüne, iman özgürlüğüne ve seçim özgürlüğüne el konulmasına bir davettir. Bütün bu özgürlükler zaten tek tanrılı dinler tarafından güvence altına alınmıştır ve açık metinler bunları vurgulamaktadır. Aslında, bu tür çağrılar rahatsız edici rüyalardır ve birçok kez gerçeklerin ve doğanın doğru anlaşılmasını zayıflatır."

Ahmed Tayyib açıklamalarına şöyle devam etti:

"İnsanlar renklerinde ve inançlarında, bilgeliklerinde ve dillerinde, hatta parmak izlerinde ve gözlerinde bile farklılık gösterirler. Bütün bunlar tarihi ve bilimsel bir gerçektir ve ondan önce Kur’ani bir gerçektir. Kur’an'da Allah'ın insanları farklı yarattığı belirtilmiş olup onları tek bir inanç, renk, dil ve algıya göre yaratmak isteseydi mutlaka yapardı."

90lı yıllarda ılımlı İslam projesi kapsamında Hristiyanlık, Müslümanlık ve Yahudiliği harmanlayarak seküler bin din oluşturulmaya çalışan küreselcilerin projesine İslam dünyasından çok sert tepkiler yükselmişti.

Son yıllarda bu proje siyonist rejimin etki alanını arttırmasında ve İslam Dünyasının işgal karşıtı yapısının parçalanmasında bir aparat olarak kullanılıyor 

Siyonist rejim Körfez ülkelerini ve halklarını "İbrahimîlik ortak paydası üzerinden" manipüle ediyor.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir