• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Hastalık Deresi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
GAZİANTEP - Organize Sanayi Bölgesinin kimyasal atıklarının karıştığı yüzlerce yıllık derede son 15 yıldır bir tek canlı yaşamıyor. Derenin geçtiği 25 köyün hayvanlarında da sık sık hastalıklar meydana geldiğini belirten köylüler derenin ıslah edilmesi için yaptıkları başvurularından her bir netice alamadıklarını söylediler.


Derenin geçtiği köylerden Atebek Köyü Muhtarı Mustafa Yılmaz, "Kimyasal atıklarından dolayı ağaçlar kurudu, araziler verimsizleşti. Bu derede daha önceleri balık vardı. Çok güzel bir dereydi. Ama şimdi ağaçlarımız kurudu, arazilerimizin verimi düştü" dedi.


Derenin ıslah edilmesini isteyen Yılmaz, "Birkaç sefer bu derenin ıslah edilmesi için dilekçelerle müracaatlarda bulunduk. Suyun yüzde 30`unun arıtıldığını söylediler. Fakat yine de suyu kullanamıyoruz. Dere taştığında, ekinlerimizi kurutuyor. Hayvanlar bu sudan içtiğinde hasta oluyor" ifadelerini kullandı.


Çocuklar suya temas edince hastalanıyor
Özellikle yaz aylarında derenin kimyasal pis kokusu nedeniyle köyde duramayacak duruma geldiklerini belirten Yılmaz, "Bazen de çocuklarımız kontrolümüz dışında dere kenarına geliyor. Suyla temas edince hastalanıyorlar" dedi.                      (Şefik Mert- İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir