• DOLAR 32.346
  • EURO 35.132
  • ALTIN 2306.494
  • ...
Bingöl'de açık alanda kitap okuma etkinliği düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Milli Eğitim Müdürü Rahmi Güney ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticilerinin de katıldığı etkinlikte öğrencilerin kitap okumaları teşvik edildi.

Lise öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, İl Milli Eğitim Müdürü Güney, kitap okumanın önemine dikkat çekerek şöyle konuştu:

Kitap okumak kelime dağarcığını geliştirdiği gibi dil becerilerini de geliştirir. Kapının dili, nasıl kapının açılmasını sağlarsa kitap okumak da dil becerilerimizi geliştirerek bize kapılar açar. Kitapla farklı dünyaların kapılarını aralar, bilmediğimiz şehirlerde gezeriz. Her kitap ayrı bir dünyadır. Okumak bilinç dünyamızı zenginleştirir.

Öğrencilere ne kadar kitap okuduklarını ve ne okuduklarını soran Güney, yeni nesil soruları çözebilmeleri için öğrencilere okuma ve anlama becerilerinin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Etkinliğinin amacı kitap okumanın önemine dikkat çekmek

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, projenin hedefleri anlatıldı.

İl genelinde, ilk ve orta dereceli okullardaki öğrencilerin kitap okuma alışkanlığının arttırılmasının hedeflendiği "Bingöl Okuyor" projesinin faaliyetleri arasında; il merkezi ve ilçelerde kitap okumanın önemine dikkat çekmek ve toplumda farkındalık oluşturmak için kasım ve nisan aylarında kurum amirlerinin ve öğrencilerin katılımıyla kamusal açık alanlarda toplu okuma etkinlikleri düzenlenmesi yer alıyor.

Öğrencilerin akademik ve sosyokültürel gelişimlerine katkıda bulunulması ile Bingöl'ün ulusal ve uluslararası sınavlarda akademik başarı grafiğinin yükseltilmesi de projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Proje kapsamında il genelindeki tüm ilk ve orta dereceli okullarda kitap okuma saatleri gerçekleştiriliyor.

Her dönem birer tane okur-yazar buluşması etkinliği ile 2022 bahar döneminde, bir yazarın konuk edileceği geniş katılımlı bir imza ve söyleşi günü yapılması da planlanıyor.

Projenin içerisinde "Ayın Kitap Kurdu", "Ayın En Çok Okuyan Okulu", "Liseler Arası Bilgi Yarışması", "Sınıf ve Okul Kütüphanelerinin Zenginleştirilmesi", "Liselerde Okuma Kulüplerinin Kurulması" ve "Kitap Kardeşliği" etkinliğiyle köy okullarına kitap bağışlanması faaliyetleri bulunuyor.

"Bingöl Okuyor" projesinin sosyal medya farkındalık etkinlikleri ile okullardan başlayan ve tüm topluma yayılan bir okuma hamlesinin başlatılması hedefleniyor.

Ekim ayında başlayan projenin 3 yıl sürmesinin hedeflendiği belirtildi. (İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir