• DOLAR 32.331
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2282.613
  • ...
HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan Çankaya ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Ahmet Karaarslan ve beraberindeki heyet, Ankara'nın Çankaya ilçesi Küçük Esat esnafını ziyaret ederek sorun ve sıkıntılarını dinledi.

Esnaf ziyaretinde Karaarslan'a Çankaya İlçe Başkanı Musa Çakmak ve parti yönetiminden bir heyet eşlik etti.

 

Esnaf ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, sektörel anlamda işleri iyi olan esnafın da bulunduğunu dile getiren Karaarslan, ancak bunların genelin durumunu yansıtmadığını belirtti.

Esnafın durumunu yerinde görmek ve sıkıntılarının tespiti için esnaf ziyareti yaptıklarını kaydeden Karaarslan, "Esnaf ziyareti kapsamında Çankaya ilçesi Küçük Esat esnafımızı ziyaret ederek sektör sektör sorun ve sıkıntılarını dinledik. Alım gücünün düşmesi, artan maliyetler, TL'nin sürekli değer kaybetmesi ve hayat pahalılığının esnafı çok zorladığını ifade etti." dedi.

Karaarslan, "Özelde tekstil sektöründeki esnafımız sattıkları ürünlerde yüzde 90'a varan maliyet artışları neticesinde halkımıza satış yapamadığını dile getirirken, kuyumcu esnafı kurun dalgalı olmasının verdiği belirsizlikten muzdarip. Kuruyemiş esnafımız artık etiketlerde kilo değil gram fiyatlarını kullanmak zorunda kaldıklarını ifade ederken, hırdavat esnafımız da inşaat sektöründeki durgunluğun kendilerine de yansıdığını ve iş hacimlerinin daraldığını ifade etti. Motorine, benzine gelen zamlar, zaten zor durumda olan taksi esnafını daha da zora sokmuş durumda. Tabi ki bu sorun ve sıkıntılar bunlarla da sınırlı değil. Bazı sektörde işler kötü olsa da bazı sektörlerde ise işler iyidir. Örneğin optik sektörü esnafı işlerinin iyi olduğunu söyledi." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir