• DOLAR 32.577
  • EURO 34.946
  • ALTIN 2426.426
  • ...
'Yerli Takashimaya' yeni bir Çiftlik Bank vakası mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MERKEZİ

E-ticaret uygulamasına üye olan binlerce kişi dolandırıldı.  1831 yılında  Shinshichi Iida tarafından Japonya’da kurulan ve bir perakendecilik şirketi olarak hizmet veren Takashimaya'nın ismi ve bilgileri kullanılarak Türkiye'de açılan e- ticaret uygulaması üzerinden binlerce kişi dolandırıldı. 

SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

Takashimaya uygulaması, yeni kayıt olanların hesabına 20 TL yatırıyor. Daha sonra kullanıcı kendi hesabından uygulamaya para yatırarak, şirketin ürünlerini alıp 72 saat sonra satış yapmaya başlıyor. Böylece her üründen belli miktarda gelir elde ediliyor. Her ürün satışında hesaplara 0,60 TL yatırılıyor. Uygulamaya arkadaş davet edilebiliyor ve bu şekilde de bir miktar komisyon elde ediliyor. 

Uygulamaya yatırılan miktar ne kadar fazla ise satın alınan ve satıştan elde edilen gelir o kadar fazla oluyor. 

SİTE KAPANDI, SORUMLULARA ULAŞILAMIYOR!

1 milyon kullanıcıya ulaştığını iddia eden uygulama bir süre önce para çekimlerine onay vermemeye başladı. Paralarını çekmek isteyen kullanıcılar müşteri hizmetlerine de ulaşamadı ve kar paralarıyla birlikte ana paraları da geri iade edilmedi. Şikayetlerin artması üzerine ise site kapandı. Dolandırıcıların büyük vurgunun ardından kutlama görüntülerinin sosyal medyada paylaşıldığı iddia edildi. 

BİNLERCE LİRA YATIRIP MAĞDUR OLDULAR!

Uygulamadan kısa sürede kar etmek isteyen kullanıcı lar binlerce lira zarara uğradı. Dekont bilgilerini paylaşan kullanıcılar ana paralarının iade edilmesini istiyor. 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir