• DOLAR 32.384
  • EURO 35.005
  • ALTIN 2326.163
  • ...
Bekir Bozdağ'dan ilginç Atatürk açıklaması!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Haber Yorum- Yusuf Can

İlahiyatçı ve avukat kimliğiyle tanınan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Mustafa Kemal konusunda ilginç bir yorumda bulunarak: "CHP Atatürk'ün izinden gitmedi! Atatürk'ün izinden biz gittik." dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ, Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen Kocaeli İmam Hatip Liseleri Mezunları Derneği (KİHMED) 16. Olağan Genel Kurulu'na konuşma yaptı. Bozdağ şu ifadeleri kullandı:

 "Kadınlar arasında istihdam eşitliğini AK Parti sağlamıştır. Kadınlar arasında siyaset yapma hakkının eşitliğini AK Parti sağlamıştır. Kadınlar arasında eğitim hakkının anayasaya uygun eşit bir hak olarak kullanılmasını AK Parti sağlamıştır. Kadınlarla erkekler arasındaki uçurumları AK Parti iktidarı kaldırmıştır. Atatürk tarafından çok büyük bir reformla oy verme hakkı verildi. CHP hep bunu konuştu ama üzerine bir tane bile bir şey koymadı. Atatürk’ün izinden gitmediler. Atatürk’ün izinden biz gittik. Kadınların gasbedilmiş haklarını, seçme ve seçilme hakkının devamı olan seçilme hakkını tam anlamıyla biz hayata geçirdik."

İmam Hatip Toplantısında Mustafa Kemal Güzellemesi

AK Parti'nin Atatürk'ün ilke ve inkılapları ile ilgili önceki yıllarda yaptığı bazı açıklamalara taban tabana zıt açıklamalarda bulunan Bozdağ'ın hem de KİHMED' de bu yorumları yapması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılandı.

CHP'yi kötüleyeyim derken Atatürk'ün ilke ve inkılaplarını bu denli sahiplenmenin ne anlama geldiğini merak eden bir kısım vatandaş, 

-AK Parti'ye ne oluyor? 

-AK Parti vatandaşı Kemalizm'e doğru mu sürüklüyor?

-Kadınların gasp edilmiş hakları derken neden CHP ve İTTİHATÇILARIN argümanlarıyla konuşuyor? Hem konjonktürel olarak kadın hakları konusunda Osmanlı da Avrupalı gibi hareket ettiyse ne tür bir gasptan bahsediliyor?

-Bu açıklamalar sadece Bozdağ'ın şahsi görüşü olarak mı ele alınmalı yoksa AK Parti de aynı şekilde mi düşünüyor? 

Netice-i kelam:

Merak edilen konulardan biri de; özellikle 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra kendini Kemalistlere mahkum gibi mi görüyor ki son dönemlerde hiç görülmediği kadar SAĞ'lı SOL'lu Mustafa Kemal propagandası yapılıyor?

Bu haberler de ilginizi çekebilir