• DOLAR 32.516
  • EURO 34.849
  • ALTIN 2490.543
  • ...
​Bingöl’de İTTİHADUL ULEMA'nın yetiştirdiği talebeler icazetlerini aldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bingöl merkez Medine Camii’nde düzenlenen icazet merasimine bölgenin alim ve kanaat önderleri, STK temsilcileri, talebelerin aileleri katıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende kasideler okundu.

Törende açılış konuşması yapan İTTİHADUL ULEMA üyesi Molla Sahip Korkutata, şer odaklarının kötülüklerine karşılık Peygamber varisi alimlerin toplumları ihya ettiğini söyledi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan da konuşmasında ilmin önemine dikkat çekerek, ilim sahibi insanların ancak bildiklerini insanları ulaştırması halinde ilminin gerekliliğini yerine getirmiş olabileceklerini söyledi.

İTTİHADUL ULEMA Genel Başkan Yardımcısı Molla Beşir Şimşek, tarihte toplumların düzelmesinde medreselerin etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Şimşek, "Bizler dinimizi korumak istiyorsak bu mekânlara sahip çıkmalıyız. Buradan âlimlere, hocalara da seslenmek istiyorum, medreselerde sadece alet ilimleri öğretilmemeli, bizler topluma liderlik yapacaksak, bu medreselerde okuyan kardeşlerimiz toplumu iyi okumaları lazım. Toplumların sorunlarını, hastalıklarını iyi okumalı ve öğrendiği İslami ilimlerle bu yaralara merhem olmalı. Bunları yapabilmek için toplumdan bir adım önde olmalı. Sağlam bir akideye sahip olmalı, Peygamberimizin hayatını iyi okumalı." dedi.

İTTİHADUL ULEMA üyelerinden Molla Abdurrahman Ekinci, ailelere çağrıda bulunarak çocuklarını medreselere göndermelerini istedi.

Konuşmaların ardından kentteki İTTİHADUL ULEMA  medresesinde ilmini tamamlayan 21 talebeye plaket ve icazet takdimi yapıldı.  (İLKHA)

 













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir