• DOLAR 32.515
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2447.354
  • ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağlık sorunları  mı var? Kurtulmuş'tan açıklama!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Türkiye'deki büyükelçiliklere Kanal İstanbul'a yabancı yatırımcıların destek olmaması konusunda bir mektup gönderdiğinin sorulması üzerine Kurtulmuş, Türkiye'nin kendi işlerini büyükelçilerle çözecek bir ülke olmadığını ifade etti.

Türkiye'nin işini iktidarıyla muhalefetiyle milletin görevlendirdiği milletvekilleriyle TBMM'de kararlar alarak uygulayacağını vurgulayan Kurtulmuş, şöyle devam etti:

"Her kim Türkiye'nin meselelerini yurt dışına havale edecek bir zihin yapısına sahipse eğer böyle bir tavır içindeyse kusura bakmayın bu müstemleke zihniyetidir. Türkiye müstemleke valileriyle yönetilen bir ülke değildir. Nerede ne yatırımı yapacağımızı kimseye soracak değiliz. Milletin verdiği yetkiyi kullanarak yaptığımız yatırımları başka kanala yönlendirecek değiliz. Bu Türkiye'yi müstemleke valisi tarafından yönetilen bir ülke zannetmenin sonucudur. Lafa gelince 'Atatürk'ün partisiyiz' diyen bir partinin genel başkanının bu şekilde konuşmaması gerekir. Lafa gelince serbest piyasa şartlarından bahsedenlerin bırakın serbest piyasa şartlarında kim hangi ihaleye giriyorsa girsin, hangi şirketin girip girmeyeceği kendi düşüneceği iştir. Neresinden tutarsanız tutun fevkalade yanlış bir tavırdır. Biz Türkiye'nin hiçbir meselesini dışarıdakilere mektup yazarak çözmeyiz. Bizim haberleşeceğimiz, gönülden gönüle fikirlerimizi paylaşacağımız yegane yer milletimizdir, hangi partiden olursa olsun bizim muhatabımız vatandaşlarımızdır. Gerçekten üzülüyorum konuyu bir kenara koyuyorum. Türkiye'nin herhangi bir meselesini büyükelçilere mektup yazarak anlatmak neyin nesidir, Türkiye ne zaman böyle bir ülke haline geldi. Biz tam bağımsız bir ülkeyiz. Yeri geldiğinde uluslararası camiayı bilgilendirmek Türkiye'de millet adına görev yapan kurumların işidir."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sağlık sorunları olduğuna dair çeşitli söylentiler çıkarıldığının, herhangi bir sağlık sorunu olup olmadığının sorulması üzerine ise Kurtulmuş, cuma günü saatlerce Erdoğan ile olduklarını aktardı.

Ümraniye Millet Bahçesi'nin açılışında golf arabasıyla gezerken Erdoğan'ın gençlerle basket oynadığını anımsatan Kurtulmuş, "Bu anlamda son derece sağlıklı olduğunu bütün Türkiye gördü. Görsünler diye değil, burada çok doğal bu olay gelişti. Bunun adı fikir özgülüğü filan değil, demokrasi değil, affedersiniz böyle bir namussuzluk olur mu? Adam oturduğu yerden 'Cumhurbaşkanı öldü, gizliyorlar, açıklamak zorunda kalacaklar.' yazıyor. Böyle bir şey dünyanın hangi ülkesinde kabul edilebilir. Bir kısmı da bu algı üzerinden aslında 'Cumhurbaşkanı ölse de önümüzden çekilse, yarışa katılamıyoruz.' diye onun önlerinden kalkmasını isteyenler. Bir insanın sağlığını, hiç olmayan sağlık sorunları üzerinden konuşup, hiç olmayan vefat haberleri üzerinden konuşup ülkede gündem yapmak, açıkçası şerefsizliktir. Böyle bir şey olmaz." ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş, bir toplantıda 96 yaşında bir kadının Cumhurbaşkanına hakaretten alınıp Şanlıurfa'dan Kayseri'ye getirildiğinin kendisine bildirildiğini, konunun araştırıldığını ve böyle bir şeyin olmadığının ortaya çıktığını aktardı.

Bir erken seçimin söz konusu olup olmadığı sorusuna Kurtulmuş, "Bizim arkadaşlarımız her dönemde milletin içindedir. Biz millet nerdeyse oradayız. Bu bizim siyaset tarzımızdır. Biz hiçbir zaman jakoben takılmadık, fanusta durmadık. Bir erken seçim yok, biz zaten sahadayız, diğer partilerin niye sahaya çıktığını bilmem. Türkiye Haziran 2023'te genel seçimleri ve cumhurbaşkanlığı seçimlerini, 2024'te yerel seçimleri yapacaktır." açıklamasında bulundu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir