• DOLAR 32.513
  • EURO 34.794
  • ALTIN 2422.723
  • ...
Tunus’ta eski Cumhurbaşkanı Merzuki'nin tutuklanma kararına tepkiler sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Merzuki'nin France 24'ün Arapça kanalına açıklamalarıyla ilgili soruşturma sürecinde Tunus Asliye Hukuk Mahkemesinin çıkardığı "uluslararası tutuklama" kararına tepkiler sürüyor.

Emel Partisi Siyasi Komite Başkanı Ahmet Necip eş-Şabbi, yaptığı değerlendirmede, tutuklama kararını "Tunus için utanç verici" olarak nitelendirdi.

Eski Cumhurbaşkanı Merzuki ile dayanışma içinde olmaya devam edeceğini belirten Şabbi, "Mevcut Cumhurbaşkanı'na muhalefetinden dolayı bir Tunus vatandaşına zulmetmek utanç vericidir." dedi.

Adli makamlara çağrıda bulunan Şabbi, "Hak ve özgürlüklerin korunması için Cumhurbaşkanlığına veya herhangi bir yürütme organına karşı bir sorumluluk hissetmeden yargının soruşturmaya devam etmesini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

- "Bu karar darbenin uzantısı adımlardan biri"

Tunuslu siyaset uzmanı el-Emin el-Buazizi, tutuklama kararına ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu karar darbenin uzantısı adımlardan biri. Karar Tunus için bir skandal, çünkü Cumhurbaşkanı Kays Said’in talebiyle muhaliflerine karşı verilen bir karar." dedi.

Tutuklama kararını "saçma" olarak yorumlayan Buazizi, "Cumhurbaşkanı Said’in yargı da dahil olmak üzere devlet kurumlarına müdahalesi bu kararın hızlı bir şekilde alınmasının ardından pekişmiştir. Cumhurbaşkanı yargı, yasama ve yürütme gücünün hepsini elinde topladı. Cumhurbaşkanı yargı kurumundan elini çekmeli, yargı bağımsız olmalıdır." ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir